Profilom 2017. június 26. Hétfő - János, Pál

Így grillezz édesburgonyát!


Gyönyörű narancssárga színe van, jól állnal neki a fekete csíkok és nem tigris, mi az? Hát persze, hogy az ősszel tömegesen megjelenő édesburgonya, amely kiváló grillköret bármilyen fogás mellé. Íze és megjelenése is utánozhatatlan, ráadásul egészségesebb is a krumplinál.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Az édes burgonya grillezésének kevés titka van, de azokat érdemes betartani, hogy mindig ugyanolyan finom legyen az eredmény. A nagyobb krumplikat nem könnyű felvágni, nagyon kemény húsú (a sütőtökhöz hasonlító) zöldségféle, ezért hámozás, öblítés és szárítás után óvatosan kezdj neki az aprításnak. Kezdésnek egy stabil, nem csúszkáló felületet válassz a vágáshoz, majd hosszában a krumpli aljáról vágj le egy vákony csíkot, hogy azon az egyenes felületet szilárdan ülhessen a krumpli. Ezután jöhet a hosszanti gerezdekre való aprítás, ami könnyebben megy majd, ha a kést a vájatban fel-le mozgatod, ahelyett, hogy egy mozdulattal próbálnád lefelé tolni.

Mikor felvágtadaz összes grillezésre kiszemelt krumplit, enyhén olajozd be őket, majd jöhet a só. Az alap édeskés ízt még jobban kihozza a só, ezért nem kell szerényen bánnod ezzel az ízesítővel. Ezután mehet fel a krumpli a grillre, közvetlenül a sütőrácsra. (Ettől csak akkor érdemes eltérni, ha félő, hogy a gerezdek átesnek a rácson.) Egyszeri forgatással süsd rá a grilljeleket a krumplira 3 perc alatt, majd tedd át őket a hidegebb területre, hogy a közvetett hőn sülhesseb a teljes puhulásig. Erre 20-25 percet szánj.

Valamilyen mártogatóssal, magában vagy köretként tálald.

Ha érdekel a grillezés, gyere el az október 22-én tartott Szüreti Bolondságra, ahova minden grillszeretőt és érdeklődőt szeretettel várunk. Az eseményről bővebben saját honlapján tájékozdóhatsz. Az ingyenes rendezvényre pedig itt regisztrálhatsz!

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook