Lefekvés előtt whisky vagy forró kakaó?

Nehezen csendesednek el a gondolataid esténkét és nem jön álom a szemedre? A következő forró italok segítenek elűzni a hétköznapok zaját és békés éjszakát ígérnek.


Nehezen csendesednek el a gondolataid esténkét és nem jön álom a szemedre? A következő forró italok segítenek elűzni a hétköznapok zaját és békés éjszakát ígérnek.

Kakaó

A lista első helyén nem lehet más, csak a kakaó, mely nem csak a gyerekek kiváltsága. Már a maják is használták a kakaóbab idegnyugtató hatását, ők az őrölt szemeket forró vízzel öntötték le és fűszerekkel ízesítették. Azt nem tudjuk, hogy a maják is lefekvés előtt itták-e a forró kakaót, de ma világszerte ez a legnépszerűbb álomhozó.

Kamillatea

Remek választás azoknak, akik nem szeretik, vagy nem ihatnak tejterméket. A kamillatea nyugtatja az idegeket, jó hatással van a gyomorra és ellazítja az egész testünket. A legjobb eredmény akkor érhető el, ha fél órával lefekvés előtt iszunk meg egy csésze kamillateát, méghozzá édesítés nélkül.

Hot Toddy

Kifejezetten felnőtteknek. A Hot Toddy egy skót alkoholos forró koktél. Forrásban lévő vízhez egy kis whiskyt kell adni, mézzel vagy cukorral kell édesíteni és egy szelet citrommal illetve fahéjjel is lehet ízesíteni. A hagyomány szerint egy bögre Hot Toddy nem csak a nyugodt éjszakáról gondoskodik, de megvéd a megfázástól is.

Ovaltine

Ezt az italt eredetileg Svájcban fejlesztették ki, hogy segítsenek a síelőknek regenerálódni, ám ma már világszerte lehet kapni ovaltine-t. Az árpából és kakaókból készült porra forró vizet kell tölteni. Önmagában is fogyasztható, a szervezet számára fontos vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, ám egy kis mézzel tovább lehet fokozni jótékony hatását.

Címkék: