Lebegjen át a problémák felett

A lebegés ősi ösztöne mindenkiben ott lapul, még abban is, aki nem tud úszni. A súlytalanság érzéséhez hasonló kellemes érzés nemcsak felszabadító, de kifejezetten egészséges. Miért?


A lebegés legnagyobb ereje abban rejlik, hogy ha csak rövid időre is, de mentesít a gravitációs erő alól. A víz felszínén való lebegés hasonlít leginkább a súlytalanság érzésére, amikor testünkre nem hat a gravitációs erő, ízületeinket nem terheli a testsúly, és az izmoknak nem kell megtartani az egész testet.

A szervezet nyugalmi szakaszba léphet, még az alvásnál is pihentetőbb a lebegés, így lehet, hogy egy harminc perces szekció is több órányi alvással ér fel. A szervezet felfrissül és a regenerációs folyamatok is gyorsulnak.

A titok másik összetevője a lebegő kamra vizének összetétele. Hogy segítség a lebegést, a víz sótartalmát megemelik (hasonló a hatás, mint a Holt-tenger esetében), így a sós víz pozitív hatását is élvezheti a float spa-ban. A magas só koncentrátumú víz jót tesz a légzőszervrendszernek, tisztítja a tüdőt és a gyulladásos megbetegedések esetén is nyugtató hatású.

Ha nincs otthon egy ilyen float spa-ja, masszázsmedencéjében is élvezheti a lebegést. Ehhez mindig kapcsolja ki a jeteket, hogy a víz fodrozódása ne zavarja az elmélyülést. Egy kis gyakorlással pedig sós víz nélkül is megtanulhat lebegni a víz felszínén, így szó szerint átsiklik majd a problémák felett, és kipihent testtel, lélekkel szállhat ki a vízből.