3 tévhit a fényvédőkkel kapcsolatban

A fényvédők használatának fontosságát ma már mindenki kívülről fújja, de vajon mindent jól tudunk velük kapcsolatban? Jöjjön három gyakori tévhit, ami gátolhatja a sikeres fényvédelmet!


1. Egyszer elég

Az 50-es faktorszámú, UVA és UVB sugarak ellen is hatásos fényvédők képesek megvédeni a bőrt a káros sugárzástól, de hatásuk nem tart a végtelenségig. Nem elég naponta egyszer bekenni a bőrt abban a reményben, hogy akkor most egy napra elfelejthetjük a fényvédelmet. A Covid járvány óta tudjuk, hogy milyen sokszor nyúlunk az arcunkhoz akaratlanul, sokszor észre sem véve. Ilyenkor mindig letörlünk egy keveset a krémből, ami védőréteget képez a bőrön. Az alábbi képen is jól látszik, hogy már egyetlen orrfújás milyen "károkat" okoz a felvitt krém hatékonyságában. Ezért érdemes 2-3 óránként újra használni a fényvédőt, hogy mindig ott legyen a bőrön és kifejthesse védő hatását!

2. Ruha alá nem kell

Az arc fényvédelme mellett a testről sem szabad megfeledkezni! Nem csak a strandon, hanem a városban járva is fontos a test védelme, mert a ruha nem jelent tökéletes gátat a kíméletlen napsugarak ellen. A sötét színek és sűrű szövésű természetes anyagok ugyan jobban védenek, de a világos, lenge, nyári ruhákra nem érdemes bízni a bőr védelmét, főleg nem a déli órákban!

3. Az üveg és a felhő is gátat szab az UV sugaraknak

Ahogy a ruhák, úgy az üveg, sőt a felhők sem szűrik ki a káros napsugarakat. Hiába ülsz egész nap az irodában, ha az ablak mellett van az asztalod, akkor inkább kend be magad. Ugyanez igaz felhős, (sőt, szeles) napokon is, mert még ha nem is érzed a nap égető sugarait, az UVA és UVB sugarak elérnek a bőrhöz és folyamatosan roncsolják azt!

Ha szeretnéd megőrizni bőröd egészségét és távol tartanád a bőr idő előtti öregedését, ráncosodását és foltosodását, akkor használd rendszeresen a fényvédőt. Hogy milyet?

A QMS Cellular Sun Shield már bizonyította, hogy képes extrém körülmények között is helyt állni.

"A vőlegényem a Maldív-szigetekre szervezte a nászutunkat. Az arcomat ezzel a fényvédővel kentem, és míg a hófehér arcomnak semmi baja nem lett, a testem több helyen megégett egy szintén magas faktorú, másik márkájú fényvédő használata mellett. Azóta csak ezt a fényvédőt viszem mindenhová." Cs. Barbara

A fizikai és kémiai fényvédőket is tartalmazó 50 faktoros fényvédő a felkenés pillanatától hatékonyan védi és óvja a bőrt. Közkedveltsége abban rejlik, hogy könnyű felvinni, szépen és egyenletesen terül és nemcsak védi, de erősíti is a bőrt. Gyulladáscsökkentőt (panthenol) és antioxidánst  (E-vitamin) is tartalmaz, ami segít leszámolni a káros sugárzás negatív hatásaival!

Ha üde, ragyogó és egészséges bőrt szeretnél egész nyáron át, akkor bízd magad a QMS orvoskozmetkai család fényvédőjére, és élvezd büntetlenül a nyári nappalokat!