Az egészséges és szép bőrhöz vezető út első lépése az arctisztítás

Hogy a kor előrehaladtával minél tovább megőrizhesd arcbőröd szépségét és egészségét, nem hanyagolhatod el a rendszeres bőrápolást. Vannak azonban olyan napok, amikor egy hosszadalmas rutin elvégzésére már sem kedv, sem energia nem marad. Ilyenkor egy értékes és ápoló hatóanyagokkal teli arclemosó képes megmenteni a helyzetet. És segít abban, hogy bőröd továbbra is legjobb formájában ragyogjon!


Az arctisztítás ideális esetben csak a bőrápolási rutin első lépése, ami eltávolítja a koszt, a lerakódásokat és a sminket. Már ez az egyszerű, egy perces folyamat is rengeteget segít a bőr állapotán és javítja a közérzetet is, ezért érdemes komolyan venni. És ha másra nincs is időd vagy energiád, legalább ezt ne hagyd el.

A megfelelő arclemosó kiválasztása függ a bőr állapotától, mert másra van szüksége a zsíros, a zsírhiányos és a vízhiányos bőrnek is. Egy kozmetikussal vagy bőrgyógyásszal történő konzultáció segít megismerned saját bőrödet, és ehhez alakítva a bőrápolásod is hatékonyabb lesz. Vagy válassz olyan készítményt, ami minden bőrtípus számára ideális. Létezik egyáltalán ilyen?

Gentle Cleansing Milk a bársonyosan tiszta bőr kulcsa számomra" DB. Judit

Szerencsére igen! A QMS Medicosmetics egy olyan kozmetikai márka, ami orvosi tisztaságú hatóanyagokkal, aktív összetevőkkel és mindenki számára biztonságos alapanyagokkal dolgozik. A termékcsalád darabjai ápolják, táplálják, nyugtatják a bőrt és segítenek abban, hogy minél tovább megőrizhesse normális működését. Ez igaz a lemosóikra is, amelyek nem tartalmaznak ásványi olajokat. A zsírszerű anyagok ugyanis hiába segítik a zsíros szennyeződések eltávolítását, mert ha egyszer felszívódnak, eltömítik a pórusokat. Ezért csak olyan olajat használ a kozmetikai család, amely nem szívódik fel az arctisztítás rövid ideje alatt (kukoricacsíra olaj). A lemosók nem tartalmaznak lúgos kémhatású anyagokat, amelyek szárítanák a bőrt, hiszen ezek használata amúgy is csak nagyon ritkán indokolt. Van azonban helyette tejsav, ami gyengéden hámlaszt és eltávolítja a zsíros szennyeződéseket, faggyút valamint, varázsmogyoró, ami szabályozza a faggyútermelést. 

A Gentle Cleansing Milkben ezen kívül allantoint is találsz, ami nyugtatja a bőrt, csökkenti a gyulladásokat és gyorsítja a sejtregenerációt. A lemosó tej kímélő módon, de hatékony távolítja el az éjszaka folyamán bőrre kiülő salakanyagokat vagy a nap során lerakodó szennyeződéseket, port és sminket. Nem kell erősen dörzsölni, elég gyengéden bemasszírozni a bőrbe, ezért nem is irritál, viszont selymes bőrképet és friss érzetet hagy maga után. Használata minden bőrtípus számára ajánlott!

Az Epigen Pollution Detox Cleansing Gel még tovább megy és nemcsak tisztítja és ápolja a bőrt, de védi is a káros környezeti hatásoktól, ezért városi környezetben kifejezetten ajánlott a használata. A benne található PHA és AHA savak gyengéden távolítják el a bőrre rakódott szennyeződéseket, míg a botanikai aminosavak megvédik a bőrt a külső agresszoroktól, és óvják annak védőrétegét, hogy erősebb és egészségesebb lehessen az arc érzékeny bőre. Antioxidánsok segítségével (zöld kávémag kivonat, laktobionsav) védi a bőrt az idő előtti bőröregedéstől és a gyulladások megjelenésétől. Nyugtató hatóanyagai (panthenol, aloe vera) révén pedig a bőr jobban regenerálódik, csökkennek a gyulladások és bőrproblémák valamint a panthenol az új, egészséges sejtek képződését is stimulálja!

Ha szeretnéd bőrödet kényeztetni már a tisztítás folyamán is, akkor szavazz te is a tudományos alapokon, orvosi tisztaságú hatóanyagokkal dolgozó orvoskozmetikai családra! A QMS Medicosmetics termékeinek rendszerben való használatával pedig a bőröregedést is évekig elodázhatod!