A rendszeres hámlasztás kulcsfontosságú a bőröregedés lassításához

A rendszeres és biztonságos otthoni hámlasztásnak két rendkívül fontos szerepe is van, ami miatt nem hiányozhat a bőrápolási rutinból! Segít lassítani az irha és a hám öregedésének folyamatát, valamint megkönnyíti az értékes hatóanyagok bejutását a bőrbe. A legdrágább készítmény sem ér semmit ugyanis, ha a bőr felső, már elhalt hámrétegén nem jut keresztül. Ahelyett, hogy kárba veszne a sok értékes hatóanyag, frissítsd fel a bőröd és szabadulj meg a holt súlytól. A bőröd tapintása is egészen megváltozik majd, hosszú távon pedig még több kedvező változást tapasztalsz majd!


A hámlasztás kulcsfontosságú, de kétélű fegyver, amivel óvatosan kell bánni, hogy kiélvezd pozitív hatásait, míg a nehézségeit elkerüld.

Az elhalt, de még le nem vált hámsejtektől több módszerrel is megszabadulhatsz. Van, aki a mechanikus hámlasztásra esküszik, van, aki a biológiai, míg mások a kémiai hámlasztást tartják jobbnak. Tény, hogy a gyümölcssavas (kémiai) hámlasztás egy kíméletes, hatékonyabb és látványos módja az elhalt sejtek leválasztásának, miközben nem sérti vagy irritálja az egészséges bőrt. A mechanikus hámlasztókban található apró szemcsék ugyanis nem tesznek különbséget a sejtek között, ezért az épeket is ugyanúgy roncsolhatják, ezért - még ha furcsán is hangzik - biztonságosabb a savakra (vagy profikra) bízni a munkát.

Ha az otthoni hámlasztás mellett döntesz, akkor elsődleges szempont legyen a biztonság! A QMS orvoskozmetikumait gond nélkül alkalmazhatod, és ez még a gyümölcssavas hámlasztóikra is igaz. A magas hatóanyag tartalmú gyümölcssavas peeling normál bőr számára 11%-os (Active Exfoliant 11% Resufracing Fluid), míg az érzékeny bőrűek számára 7%-os erősségben (Active Exfoliant 7% Sensitive Resufracing Fluid) tartalmaz aktív sav komplexet, ami puhává, simává és frissé változtatja az arcot!

Az ősz beköszöntével egyre kevesebb lesz a napfény, így aggodalom nélkül vághatsz bele a bőrfrissítő hámlasztásba, persze szigorúan fényvédő alkalmazása mellett. Ezáltal kiküszöbölheted a hiperpigmentáció esélyét és védheted a bőrödet a fénykároktól!

A többféle savat (glikolsav, almasav, borkősav, citromsav, tejsav), gyulladáscsökkentőt, feszesítő komponenst tartalmazó készítmény biztonságának titka, hogy nem a bőrsejtekre hat, hanem a sejteket összekötő és a leválást nehezítő összekötő anyagra. Mivel ez az anyag a kor előrehaladtával egyre ragacsosabbá válik, a bőrmegújulás nem olyan intenzív, mint fiatalabb korban. Ennek hatása a könnyen észrevehető, tapintásra is érdes bőrfelület, amit a le nem vált elhalt hámsejtek okozta egyenetlenségnek köszönhetünk. Ezt a ragasztóanyagot oldja fel az Active Exfoliant a 15 perces hatóideje alatt, hogy a friss sejtek előbukkanhassanak és a bőrápolási rutin folytatásában felszívhassák a hidratálók, szérumok és arckrémek hasznos anyagait.

A nehezebb leválás azonban csak az egyik probléma, amire hatásos a hámlasztás. Itt van még a csökkent sejtképződés és a csökkent kollagénképzés is, amelyek a korral egyre prominensebbek lesznek. A bőr minősége, rugalmassága és regenerációja azonban felpörgethető a hámlasztással, aminek rugalmasabb, élénkebb bőrkép és feszesebb kontúrok lesznek a következményei! Ezt a természetes folyamatot segítik az Active Exfoliant olyan összetevői mint a hialuronsav (feszesít), fehér fűzfakéreg kivonat és kamilla kivonat (gyulladást csökkent és nyugat), fermentált rozs probiotikum (stimulálja az immunsejteket) vagy az allantoin (felgyorsítja a sejtregenerációt).

Hozd ki bőrödből a legtöbbet az őszi átálláskor és használd ki a rendszeres hámlasztás anti-aging erejét! Az Active Exfoliant segít visszaadni bőröd selymes puhaságát, fiatalos ragyogását és egészségét!