Az innovatív savak az új csodaszer a kozmetikában?

A rendszeres hámlasztás hozzá tartozik a jól átgondolt bőrápolási rutinhoz. A peeling frissíti és tisztítja a bőrt, stimulálja a sejtregenerációt és friss, üde bőrképet ad. A hámlasztás lehet mechanikai (szemcsés anyaggal dörzsölés), kémiai (savak) vagy biológiai (enzimek). Sőt, mostanában egy új játékos is pályára lépett az innovatív savak képében. De mik is azok az innovatív savak és miért érdemes rájuk szavaznod?


Az innovatív savak a kémiai hámlasztók csoportjába tartoznak, tulajdonképpen a jól ismert AHA (almasav, mandulasav, tejsav) savak továbbfejlesztett változatai. Nagy előnyük, hogy érzékeny és problémás bőrök esetén is használhatóak, akár napi jelleggel, valamint, hogy a megfelelő fényvédelem (!) mellett egész évben kezelheted velük a bőrödet.

Az innovatív savak nagy molekulaszerkezetűek, ezért nem tudnak a bőr mélyére hatolni, csak a felszínen hatnak. Ennek köszönhetően nagyon gyengéden hámlasztanak. Nem roncsolnak, nem irritálnak és nem halmozódnak fel a bőrben. Viszont megőrzik pozitív tulajdonságaikat, tehát ugyan úgy selymessé teszik a bőrt, javítják annak struktúráját és csökkentik a ráncok számát és mélységét. 

Az innovatív savakat tartalmazó készítményekben a legtöbb esetben nem csak egyféle savat találsz, sokkal inkább egy sav komplexre számíts, amelyek erősítik egymás pozitívumait, így növelve a kozmetikum hatékonyságát. Emiatt már egy alacsonyabb koncentrációjú termék is képes látványos változásokat elérni a bőrben és teljes biztonsággal használhatod őket otthon.

Erre tökéletes példa a QMS Medicosmetics gyengéd hámlasztója a Gentle Exfoliant All Skin Type és a Gentle Exoliant Sensitive Skin. Mindkét hámlasztó tartalmaz innovatív savakat (glükonsav - PHA), ezen kívül AHA-savakat (almasav, tejsav) és BHA-savakat (lenulinsav, laktobionsav) is. A pre- és probiotikumokkal kiegészített sav komplex rendkívül ütős kombináció, hiszen a hámlasztás mellett hidratálja, feszesíti, erősíti a bőrt, serkenti a kollagén termelést és a lenulinsavnak még az antibakteriális, gombaölő tulajdonságait is élvezheted. 

A készítményeket könnyű a felvinni kézzel vagy ecsettel. Nem folynak meg, hanem az adott területen maradnsk és egyenletes hatást nyújtsmsk. Ezek a hámlasztók tehát ápolják és táplálják is a bőrt, amellett, hogy segítenek az egységes bőrfelszín kialakítását, a hegek és a ráncok eltüntetésében. Az innovatív savakat tartalmazó készítmények tényleg úgy tűnik, hogy igazi csodaszerek!