Kézápolási tippek a hideg időben

A kéz bőre az egyik legvastagabb a testen, ezért viszonylag jól bírja a változásokat. Jóval korábban tapasztalható a téli hideg hatása az arcon, mint a kezeken, de a vastagabb bőr azt is jelenti, hogy ha már kialakult a probléma a kezelése is több időt vesz igénybe. Ennek elkerüléséhez adunk pár tippet!


Óvja kezeit

A bőr védelme évszaktól függően jó ötlet, de amikor olyan nagy a hőmérséklet különbség, mint télen a lakás és az utca hőfoka között, különösen fontos a betartása. A kesztyű legyen alapfelszereltség a ruhatárban és a háztartásban is. A kéz bőrét igénybe vevő tevékenységekhez (mosogatás, takarítás), használjon védőfelszerelést, ami az első lépés a szép és ápolt kezek felé.

Bőrradír és AHA sav

A kéz ápolását ne redukálja le egy kézkrémre, alaposabb gondoskodásban részesítheti kezeit, ha hetente bőrradírral vagy AHA savval kezeli őket. A bőr megújulását segítő és a régi, elhalt hámsejteket eltüntető fogások után a selymes tapintás az első, amit észlel majd, de sokkal fontosabb, hogy hosszabb távon egészségesebb és védelmi ereje teljében marad a bőr.

Éjszakai szérum

Erősen dehidratált, kipirult bőr esetén érdemes megfontolni az egész éjszakás ápolást. Ahelyett, hogy egy gyors kézkrémmel elintézné a kezeit, használjon ápoló szérumot vagy zsírosabb krémet, majd húzzon rá egy jól lélegző kesztyűt, és feküdjön le aludni. A plusz réteg anyag nem hagyja elillanni a krémet, hanem egész éjszakára az ápoló esszenciában tartja a kezeket, amelynek bőre reggelre puha és hidratált lesz.

Kézkrém

A teljes körű nagygenerál azonban másra is rábízhatja. Léteznek már olyan spa kezelések, amelyeket a kéz bőrének helyrehozására alkottak meg. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy milyen fontos a napi ápolás, mert a rendszeresség ebben a helyzetben is eredményesebb, mint az eseti tűzoltások. Használjon minőségi alapanyagokból, erős igénybevételre kifejlesztett krémet, mint a !QMS Hand Care, amelyet az orvosok örökké serénykedő kezeinek ápolására hoztak létre.