Műtétek után is segíthet a masszázsmedence

A masszázsmedence nemcsak pihenésre, hanem fizikai rehabilitációra is alkalmazható. Egyre többen ismerik fel, hogy a meleg vizes terápia áldásos hatása az egészséges és sérült testre is hatalmas. Használd ki te is hidroterápia erejét egészséges megőrzésére!


Egy 2011-es tanulmány szerint, például a térdműtétek után hat nappal megkezdett vizes terápia hatása a legjobb. A gyors cselekvés nagyobb mozgás szabadsághoz és csökkent fájdalomérzethez vezet, ami a gyógyulás sebességére is pozitív hatással van.

A "Physical Medicine and Rehabilitation" című újságban megjelent tanulmány azt vizsgálta, hogy a műtétek után mikor ideális elkezdeni a rehabilitációs terápiát, hogy annak hatása a lehető legideálisabb legyen. A több csoportra osztott páciensek tapasztalatai egyértelműen a korai, műtét utáni 6. napon elkezdett terápiát hozták ki győztesnek, mert ez csökkentette leginkább a fájdalmat, a merevséget és a duzzanatot.

A kutatást vezető Dr. Thoralf Liebs szerint a víziterápia legnagyobb előnye, amellett, hogy csökkent terhelés mellett dolgozhat a műtött testrészt, hogy a víz ereje egyfajta nyomóhatást gyakorol az ízületre, és nem hagyja, hogy ott folyadék gyűljön fel. Ezáltal nem alakul ki túlzottan felgyülemlett folyadékmennyiség, ami feszítené a sérült területet. Így garantáltan mérséklődik a fájdalom is.

A terápia felállításához mindenképpen egyeztess az orvossal, utána pedig jöhet a pihenés és gyógyulás saját otthonod kényelmében!

Szerezd be már ma a saját jakuzzidat és őrizd meg egészségedet a lehető legkellemesebb módon!