Miért legyen kollagén az arckrémben?

A hialuronsav és a Q10 mellett a kollagén az új sikerösszetevő az anti-aging kozmetikumokban. De vajon miért olyan fontos ez a fehérje, és nélküle tényleg nem működnek a fiatalító krémek?


A fiatalság megőrzésének letéteményese a kollagén, amely egy a szervezetben is megtalálható fehérje. Ezt a fehérjét tápanyagokkal visszük be, de fiatalon a testünk is termeli. Az összes fehérje 30%-át adó kollagén mindenhol megtalálható az ízületektől kezdve, a szemen át a bőrig. Harminc év fölött a test egyre kevesebb kollagént termel, és az így jelentkező hiány okozza a kezdetben még alig észre vehető, majd egyre fokozottabb leépülést. A bőr elveszíti rugalmasságát, a bőrhibák nem gyógyulnak olyan gyorsan és a vékonyodó kültakaró védő funkciója is sérül.

Ennek elkerülésére kell fokozni a kollagén bejuttatását, amit egyrészt megtehetünk belülről, étrend-kiegészítők segítségével, másrészt krémek, szérumok segítségével közvetlenül oda juttatva, ahol látványos segítséget remélünk. Nem mindegy azonban, hogy a kollagén milyen méretben kerül a krémekbe. A !QMS Medicosmetics magas tisztaságú kollagén széruma pont azért különleges és népszerű, mert az egyébként beszívódásra alkalmatlan óriás molekulát olyan formában tartalmazza, amely képes a bőr mélyebb rétegébe leszívódni és ott beépülni. A kollagén megléte tehát önmagában még nem tesz hatékony anti-aging kozmetikummá egy krémet sem, fontos, hogy az a fehérje bejusson a bőrbe és beépüljön a már meglévő mátrixba. Így lesz rugalmasabb, ellenállóbb és kontúrosabb az arc bőre.