Ne a korodhoz, hanem a bőröd állapotához válassz kozmetikumot

Kedvenc és jól bevált kozmetikai szereink felkutatása nem egyszerű feladat. Általában hosszú éveket és kísérletezést ölel fel, mire felállítunk egy jól bevált bőrápolási rutint, amit aztán cserélhetünk le, mert kiléptünk az "ajánlott" korból. Vagy mégsem a kor számítana?


A bőr állapotát erősen befolyásolja az életkorunk, de nem az idő az egyetlen faktor, ami meghatározza bőrünk minőségét. Dr. Erich Schulte, a plasztikai sebészből lett kozmetikum fejlesztő szerint mindig olyan terméket használjunk, amely kielégíti a bőr aktuális igényeit.

Az általa fejlesztett medikozmetikai márka például forgalmaz olyan ápoló krémet, amit a 16 és 35 éves is ugyanolyan hatékonysággal használhat. A Sport Active Cream enyhén színezett, homogén bőrképet adó, könnyű hidratáló, ami védi a bőrt a szabad gyökök támadásától és 15 faktoros napvédelmet is nyújt.

Az apró bőrhibák elfedésére, a bőr hidratálására és védelmére egyaránt tökéletesen megfelel kortól függetlenül. Legfeljebb a későbbiekben, amikor a bőr elkezd erősebben ráncosodni a csökkent kollagéntermelés miatt, jöhet a hidratáló alá egy kollagén szérum is. Akkor, ha a bőr állapota már megköveteli, életkortól függetlenül.