Relaxálj lebegéssel! Így is használhatod a jakuzzid

Egy stresszes időszakban már a pihenés gondolata is balzsam a léleknek. Az otthoni jakuzzi pedig nemcsak elméletben, hanem a gyakorlatban is képes elűzni a rosszkedvet és feltölteni az érzelmi raktárakat. A meleg víz gyógyító erejét az erős masszázzsal kombinálva fizikailag is megújulva szállhatsz ki a vízből! Ha pedig szeretnél egy kicsit kiszakadni a folyamatos információs terhelésből és kizárni a zavaró ingereket, vesd be a lebegést, amelnyek megnyugtató ereje semmivel nem hasonlítható össze!


A víz éltető és megnyugtató erejéhez kétség sem férhet. A víz illata, lágy simogatása és elringató hullámzása a legtöbb ember számára kellemes érzéseket, megnyugtató, biztonságos és meghitt közeget jelent. A vízfelszíni lebegés élményét sokféleképpen meg lehet élni: egy csónakban, egy gumimatracon vagy akár egy szörf deszkán. De a masszázsmedencének megvan az a tagadhatatlan előnye, hogy állandó meleg vízzel szolgál, így évszaktól függetlenül élvezheted a súlytalan ringatást.

A vízre felfekve a test ellazulhat, és az ízületekről is lekerül a terhelés. A fülekbe víz kerül (vagy ha ez zavar, akkor füldugó), ami segít kizárni a külvilág ingereit és lecsendesíti az elmét.

A lebegés könnyűnek tűnhet, de koránt sem magától értető mindenki számára. Jöjjön pár tipp, hogy sikeresen lebeghess át a problémát felett bárhol, bármikor!

Fő a kényelem

A sikeres lebegéshez nem kell más, minthogy rábízd magad a vízre. A víz felhajtó erejét akkor tudod maximálisan kihasználni, ha a karokat é lábakat kicsit eltartva a testtől, vízszintesen felfekszel a vízre. A levegővétel hatásra ritmikusan emelkedik és süllyed majd a test, de ne ess pánikba, még akkor se ha a füledbe víz megy. Ez teljesen természetes, hiszen a fejnek félig benne kell lennie a vízben. Ha ezt szeretnéd elkerülni, akkor használj vízhatlan füldugót, de semmiképpen ne emeld ki a fejed a vízből, mert az alsó tested könnyen lesüllyedhet.

Egy kis segítség

Ha úgy érzed kibillensz az egyensúlyodból, ne ess pánikba, ne kapálózz, vegyél egy nagy levegőt és merül le bátran. A jakuzzi alja, az ülőhelyek és a fekvőhelyek szélei is közel vannak, így lesz miben megkapaszkodni. Ha mégis szeretnéd elkerülni a víz alá kerülést, akkor kérj meg valakit, hogy legyen veled a vízben az elején, amíg rá nem érzel a dologra. Tegye a kezét a derekad alá, hogy ha süllyedni kezdenél, megtartson és korrigálni tudd a tartásodat.

A technika

A biztos lebegés titka, hogy a törzsed párhuzamosan fusson a medence aljával. A karodat a csípőtől a fej magasságáig bárhová helyezheted. A fejed az arc vonaláig besüllyed a vízbe, és attól függően, milyen a testalkatod, a mellkasodat vagy a csípődet nyomod felfelé. A combjaid vízszintesek, térdtől lefelé lógatod vagy kinyújtod őket. A kezeid és a lábaid lesznek azok, amik korrigálják a testtartásodat, ezeket kell picit mozgatnod ahhoz, hogy visszanyerd az egyensúlyodat. Még a testtartásnál is fontosabb azonban a lazaság. Lazítsd el a tagjaidat és bízd magad a víz felhajtó erejére

+ 1 tipp:

Nincs kedved egyensúlyozni vagy még nem sikerült elsajátítanod a lebegést? Akkor a nyakad és a bokád alá helyezz egy-egy polifoam hengert. Ezek fenntartanak a vízen és nem kell a testtartásod korrigálásával foglalkoznod, bár az eszközhasználatra is rá kell érezni!

Ha sikerül a lebegés mesterévé válnod, akkor nemcsak a meleget és a hidromasszázst, de víz elringató, védelmező természetét is élvezheted a jakuzziban. Zárd ki a külvilágot és támaszkodj a vízre, amely befogad, megnyugtat és segít megszabadulni a stressztől!

Még nincs masszázsmedencéd, de már rég óta szemezgetsz velük? Akkor látogass el a SpaTrend bemutatótermeinek egyikébe és próbáld ki a profi jakuzzik legjavát!