Vízhiányos bőr ápolása

A vízhiányos bőr bárkit utolérhet életkortól függetlenül. Bár a genetikának és a kornak nagy szerepe van a jelenség kialakításában, az időjárás és az életmód is fontos faktor. Mit tegyél, ha úgy érzed gyakran húzódik az arcbőröd, esetleg erősödnek az apró ráncok és száraz foltok jelennek meg a bőrön?


A megfelelő bőrápolási rutinhoz fontos megismerni a bőröd állapotát. Ehhez érdemes szakértő segítségét igyébe venni, mert nem mindegy, hogy egy átmulatott éjszaka, a rendszeres gép előtti munkavégzés vagy az életkor miatt alakul ki a vízhiány. Sőt, a szárazság akár zsírhiányt is jelezhet, amit semmilyen erős hidratálóval nem tudsz majd tartósan visszaszorítani.

Ha egyértelműen vízhiányos a bőröd, akkor első lépésnek fokozd a folyadékbeviteled. Már önmagában ez a lépés is sokat segíthet. Ezután jöhet a helyi kezelés, vagyis a kozmetikumok bevetése.

Az első teendő mindig az arcmosás egy gyengéd, ápoló lemosó tejjel. A mélytisztító tejek kíméletesek, nem irritálják tovább a száraz bőrt és kellemes a használatuk.

Ezt követheti egy gyengéd peeling, ami kifejezetten ajánlott száraz bőrre is. A mechanikai hámlasztás helyett válassz kémiai vagy enzimes készítményeket, amelyek nem dörzsölik az amúgy is vékony bőrt.

A tonik ezután elengedhetetlen, hogy visszaálljon a bőr természetes pH értéke. A QMS tonikja kellemesen hűsít, így kifejezetten jó érzés lesz a peeling után.

Az ápolás következő szakasza a táplálás és a hiányzó nedvesség bejuttatása. Ebben segít a kollagénes szérum és a nagy mennyiségű hialuronsavat tartalmazó készítmények.

Sajnos a tartós eredményért nem elég csak ezt ismételgetni minden nap (a korábbi lépéseket kihagyva), mert a bőr nem feltétlenül tudja magába zárni a bevitt nedvességet! Pedig az elengedhetetlen, ha nem csak egy-két óráig szeretnéd enyhíteni a bajokat.

Ahhoz, hogy mélyreható változást érj el muszáj betartani a rutin minden lépést, mert így lesz puha, tömör, rugalmas és hidratált a bőr a nap egésze folyamán.

Ha szeretnéd kipróbálni a QMS Mediocsmetics hatékony ápolását, akkor szerezd az utazó szettet, ami a teljes rutinhoz szükséges összes készítményt tartalmazza! Számolj le a dehidratált bőrrel a tudomány erejével!

  KÉREM AZ UTAZÓ SZETTET, A FÉNYVÉDŐT ÉS AZ AJÁNDÉK HYDRO FOAM MASZKOT!