- írta: Peitli Csilla
Emiatt szerezz be fémnyársakat a fa helyett
- írta: Peitli Csilla
- 2022.04.23
A nyárson sült ételek örök klasszikusok, amiket nem lehet megunni. Készülhetnek sósan, édesen, csinálhatod zöldségből, húsból vagy gyümölcsből. Egy jó fémnyárssal semmi sem lehetetlen!
1. Dupla
A dupla nyárs nem egy, hanem két ponton rögzít minden egyes falatot, ami ettől stabilabban ül a nyárson. Még a sütés közben fellazult szerkezet sem csúszkál olyan könnyen, és a nyárs fogatásánál nem forog körbe-körbe a falat. Ettől a sütés sokkal kényelmesebb és egyenletesebb lesz.
2. Nem kell beáztatni
A fa nyársakat minden sütés előtt legalább fél órával illik beáztatni, hogy a tűzre kerülve ne égjenek el. A fém nyársakkal ilyen feladat nincs, tehát ezek nem igényelnek előre tervezést és szervezést, azonnal és bármikor bevethetőek.
A fém nyársak további nagy előnye, hogy a felmelegedés következtében belülről is hőkezelik az ételeket, így gyorsabbá és egyenletesebbé válik a sütés.
4. Többször felhasználható
A fa nyársak egyszer használatosak, sütés után - ha nem is égnek el - senki nem tartogatja őket, egy fém nyárs viszont örök darab. Nem rongálódik, nem rozsdásodik. Újra és újra bevethető!