Nem tudod mennyi gáz van a palackban? Egy apró trükk, hogy biztos ne maradjon el a grillezés

Imádjuk a gázgrilleket a tökéletes hőkontrollért, az elegáns megjelenésért és a precíz sütési képességért, de van valami, ami nem is olyan egyszerű. A gáztartály szintjének ellenőrzése! Mutatunk egy trükköt, hogy mostantól ez a lépés se okozzon fejtörtést.


Ha a gáztartálynak nincs külön szintkijelzője, akkor a gázmennyiség megsaccolása jobbára hasra ütés szerűen történik. Ki lehet indulni a palack súlyából, de hogy ha nincs mellette egy töltött palack összehasonlításként, akkor legfeljebb abban bízhatunk, hogy valaki lemérte a tartály súlyát még használat előtt!

Amennyiben senki nem volt ilyen előrelátó, marad a vizes módszer. Ehhez elég lesz egy pohár meleg víz. A vizet öntsd le a grillről lecsatlakoztatott palack oldalán, majd tapintással ellenőrizd, hogy mikor válik hideggé a vízzel borított tartály. Ahol úgy érzed, hogy a víz lehűlt, ott kell keresni a propángáz szintjét, a víz ugyanis elvonja a hőt, így hidegebbnek érződik majd a fém a teli, mint az üres részeknél. Pontos adatokat nyilván nem lehet levonni ebből a tesztből, de arra azért jó, hogy kiderüljön elég lesz-e a gáz a következő sütéshez.