- írta: Bácsalmási Katalin
Reggeli smoothie egyenesen a grillről
- írta: Peitli Csilla
- 2021.01.29
A smootie a nyári reggelik királya: hűs, üdítő és nagyon gyümölcsös. Az otthoni kínálat függvényében szabadon variálható, és a grillen is előkészülhet a tél hidegében. Nyári ital télen? Jöjjön egy grillezett smoothie útja a nagyságig!
Aki szereti a grillezett gyümölcsöket, annak a következő és nagyon logikus lépés, ezeknek a gyümölcsöknek a szélesebb körben való felhasználása. Az enyhén megkaramellizált, mélyebb ízű gyümölcsök, netalán egy kis fahéjas cukorral vagy juharsziruppal megbolondítva tökéletes leves, lekvár vagy smoothie alapanyagok.
A grillezett smoothie lényege tehát, hogy a gyümölcsöket előtte kicsit megpirítjuk, így azok ízrobbanása átkerül a reggeli italba. A gyümölcsöket bármely grillezés végeztével feltehetjük sülni, hogy aztán a fagyasztóban várják a sorsukat.
A barackos smoothie-hoz egy barackot egy kis olajjal lekenve és egy kiskanál fahéjas cukorral nyakon öntve tegyünk a grillre. Oldalanként 2 perc grillezés elég is az ízek előcsalogatásához.
Ezután már csak pihentetni kell a gyümölcsöt (vagy lefagyasztani), majd jöhet a turmixgép. 2,5 dl fagyasztott joghurtot 1 dl tejjel és 2 kanál mézzel (esetleg juharsziruppal), meg persze a barackokkal turmixoljunk össze. Pohárba öntve azonnal fogyasztható.