Grillezett leves? Miért ne?

Bármilyen furcsán hangzik is elsőre, akár levest is készíthetsz kerti grilleden. És ezt nem most találtuk ki: ennek az ételtípusnak hosszú történelme van. Grillezett leves alatt persze nem az áramszünet esetén, grillen melegített levesre vagy a gyorsan elkészülő instant változatra kell gondolni, hanem a hamisítatlan grilles íz belecsempészésére a tápláló levesekbe.


Ezt a gondolatot követve tehát a leves grillezése nem más, mint az egyes hozzávalók grillen való előkészítése, amitől egy teltebb, füstös ízzel gazdagodik majd az elkészült étel. Rengeteg alapanyagot előkészíthetsz így, kezdve a paradicsomtól a paprikán át a különféle húsokig. Így készül például a grillezett paradicsomleves.

A leveshús grillezésénél van viszont egy apró trükk, amit érdemes betartani. A hús íze az egész levesét meghatározza majd, így annak ízesítését még a sütési fázis előtt meg kell ejtened. A levesbe való fűszerekkel közvetlenül ízesítsd a húst, mintha fűszersóval dörzsölnéd be. Továbbá nagyon fontos, hogy igen bőkezűen bánj az ízesítőkkel. Ha ugyanis leveshez kell a hús, akkor annak folyadékkal való felengedése miatt jóval erősebb fűszerezést igényel az alapanyag, mint amikor csak önmagában fogyasztod. Ezért bátran használd a fűszereket, a végeredmény meghálálja majd nagyvonalúságod.