Hogyan takarítsd a kamado grilled

A grill rendszeres tisztításával nemcsak a sütés élménye lesz kellemesebb, de azt is garantálod. hogy a szerkezet a legtovább maradjon meg tökéletes állapotba. nézzük mit kell tenned, hogy megőrizd a grilled legjobb formáját!


KamadoBjorn videójában részletesen kitér arra, hogy milyen műveleteket végez el rendszeresen és miket esetenként, évente, félévente egyszer. Lássuk, hogy szerinte mi kell a tiszta, ápolt és hibátlanul működő kamado grillhez.

1. A hamu eltávolítása minden grillezés előtt. Hogy ne a forró hamuval kelljen foglalkozni, hagyd kihűlni a grillben a hamut és csak a következő grillezést megelőzően távolítsd el.

2. Havonta söpörd ki a teljes tűzteret és évente néhány alkalommal távolítsd el a teljes belsőt, hogy a a grill legalján összegyűlő hamut is maradéktalanul ki tudd söpörni, porszívózni. Ilyenkor a falak aljáról is könnyebben lesöpörheted a hamut.

3. A grill külsejét és kiegészítőit speciális grilltisztítóval vagy általános zsíroldóval töröld át, hogy a sütés lerakódott por- és hamuréteg, a lecsöpögő zsírok és egyéb ragacsos szennyeződéseknek búcsút mondhass. Érdemes ezt is legalább 2-3 grillezésenként elvégezni.

4. A rácsok és fém részek takarításához használj erős kefét, ami a leragadt szennyeződésekkel is elbánik.

5. Évente jöhet a nagy karbantartás. Ekkor ellenőrizd, hogy minden rendeltetésszerűen működik-e. Húzd meg a csavarokat, különösen a fedél esetében fontos ez. Ellenőrizd, hogy a hőmérő pontosan mér-e és olajozd be a kerekeket, ha szükséges.

Ha ezeket rendszeresen elvégzed, mindig pontosan tisztában leszel grilled állapotával, a legkisebb gondot is azonnal orvosolni tudod, de az ápolás és gondos odafigyelés miatt hosszabb ideig élvezheted majd a grillezés örömét. Gondtalanul!