A tökéletes grilleszközök 3 ismérve

A grillezés során nagyon is fontos, hogy milyen eszközöket és kiegészítőket használunk. Egy jó eszközt fényévekkel könnyebb, kényelmesebb használni és egyszerűbbé, élvezetesebbé teszi a sütést is. Milyen egy jó grilleszköz?


1. Ha sokáig akarod élvezni a grilleszközöket, akkor válassz rozsdamentes acélból készített változatokat. Ez az anyag könnyen tisztítható, nem sérülékeny és nagyon tartós. Ne legyenek rajta műanyag vagy fa kiegészítők se, mert mindkettő érzékeny a nagy hőre.

2. A szilikonos betétek ugyanakkor jól jönnek. Mivel ez az anyag könnyedén kibírja a nagyon magas hőfokot sérülés nélkül is, ezért ideális a grilleszközök esetében. A szilikon kesztyű vagy fogó mellé választhatsz olyan kiegészítőket, amelyeknek szilikonos a nyele. Ez stabilabb és könnyebb fogást eredményez.

3. Az anyag mellett legalább ilyen fontos a szerszám mérete is. A grillkiegészítőknek nemcsak a konyhai eszközöknél nagyobb hőt kell kibírniuk, de hosszabbnak is kell lenniük. Olyat keress tehát, ami eléri a 40-50 cm-t is, hogy neked nem kelljen annyira behajolni a grillbe és kényelmes távolságból felügyelhesd a sütés folyamatát.