Ez az örmény zöldséges egytálétel önálló vegetáriánus fogásként, hús mellé köretként vagy darált bárányhússal egytálételként is a grillpartik sztárja lehet.

Ajlazan Broil King Imperial gázgrillen

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: 1

Ajlazan Broil King Imperial gázgrillen

írta: Billege Andras

Hozzávalók:

  • 3 db padlizsán
  • 4 fej vöröshagyma
  • 4 db paradicsom
  • 2 db piros kaliforniai paprika
  • 0,5 kg Burgonya
  • 2 csokor friss petrezselyem
  • 1 csokor friss kakukkfű
  • 50 g sűrített paradicsom
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl olívaolaj
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint frissen őrölt bors
  • ízlés szerint fokkhagyma granulátum

Elkészítés:

 

A padlizsánt felszeletelem, majd besózom és 20 percre félre teszem. Közben a grillt 80 fokra előmelegítem és a többi zöldséget felszeletelem, a zöldfűszereket pedig apróra vágom.

A padlizsán levét kinyomkodom, és egy tepsibe elkezdem rétegezni a hozzávalókat. Alulra burgonya kerül, amit sóval, borssal, fokhagymával fűszerezek és a zöldfűszerből is szórok rá. Minden réteget így fűszerezek meg. A burgonya után hagyma, padlizsán, zöldbab, paradicsom és paprika kerül. Így folytatom, amíg el nem fogynak az alapanyagok. A tetejére paradicsom és paprika kerül.

A fehérbort elkeverem a sűrített paradicsommal és a rakott zöldségekre öntöm, majd kb. 1 dl olíva olajat is rácsorgatok. Alufóliával lefedve 30 percig sütöm, majd a fóliát eltávolítva további 15 percig a grillen hagyom.