Ez az örmény zöldséges egytálétel önálló vegetáriánus fogásként, hús mellé köretként vagy darált bárányhússal egytálételként is a grillpartik sztárja lehet.
Ajlazan Broil King Imperial gázgrillen
írta: Billege Andras
Hozzávalók:
- 3 db padlizsán
- 4 fej vöröshagyma
- 4 db paradicsom
- 2 db piros kaliforniai paprika
- 0,5 kg Burgonya
- 2 csokor friss petrezselyem
- 1 csokor friss kakukkfű
- 50 g sűrített paradicsom
- 1 dl fehérbor
- 1 dl olívaolaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint frissen őrölt bors
- ízlés szerint fokkhagyma granulátum
Elkészítés:
A padlizsánt felszeletelem, majd besózom és 20 percre félre teszem. Közben a grillt 80 fokra előmelegítem és a többi zöldséget felszeletelem, a zöldfűszereket pedig apróra vágom.
A padlizsán levét kinyomkodom, és egy tepsibe elkezdem rétegezni a hozzávalókat. Alulra burgonya kerül, amit sóval, borssal, fokhagymával fűszerezek és a zöldfűszerből is szórok rá. Minden réteget így fűszerezek meg. A burgonya után hagyma, padlizsán, zöldbab, paradicsom és paprika kerül. Így folytatom, amíg el nem fogynak az alapanyagok. A tetejére paradicsom és paprika kerül.
A fehérbort elkeverem a sűrített paradicsommal és a rakott zöldségekre öntöm, majd kb. 1 dl olíva olajat is rácsorgatok. Alufóliával lefedve 30 percig sütöm, majd a fóliát eltávolítva további 15 percig a grillen hagyom.