A hamburger világnapjára csináltam egy igazán all in hamburgert, amiben zöldség és rengeteg hús van, maradva a klasszikus marhahús pogácsánál és a hozzáadott egyéb összetevők tették igazán különlegessé.

All in hamburger Ofyr fatüzelésű grillen

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 2

All in hamburger Ofyr fatüzelésű grillen

írta: Billege Andras

Hozzávalók:

  • 4 db Hamburger zsemle
  • 1 db sous vide sertésnyelv
  • 4 db marha húspogácsa
  • 8 szelet fehér hagyma
  • 4 szelet ökörszív paradicsom
  • 8 szelet bacon
  • 4 szelet cheddar sajt
  • 4 levél római saláta
  • 4 szelet piros kaliforniai paprika
  • 4 db tojás
  • 2 dl majonéz
  • 0,5 dl ketchup
  • 1 evőkanál Worcestershire szósz
  • 1 db csemege uborka
  • 2 evőkanál csemege uborka leve

Elkészítés:

 

Begyújtom az Ofyr grillt, és amíg melegszik, előkészítek mindent a hamburgerhez. A húspogácsához összekeverem a darált marhanyakat és a vesefaggyút, majd sóval és borssal fűszerezem. Elkészítem a burger szószt, a csemege uborka levéből, az apróra vágott uborkából, ketchupból és a majonézből.

Amikor a grillem megfelelően forró, felteszem sülni a bacont, a szeletekre vágott sertésnyelvet, a hagyma szeleteket, a húspogácsákat, a kaliforniai paprika karikákat, amikbe a tojást is beleütöm. A bucikat félbevágom és a vágott felüket szintén megpirítom. Amikor az egyik oldala megsült a hagymának, húsoknak megfordítom majd a húspogácsa megsült oldalára a sajtszeleteket is ráteszem, hogy ráolvadjon.

Amikor minden elkészült, a bucikat megkenem a szósszal és összeállítom a burgert