A hideg téli napokon nem csak a forró grill, hanem egy illatozó egzotikus curry is fel tud melegíteni minket. Ha köretként egy kuszkuszt adunk mellé, akkor kifejezetten könnyű fogást varázsolhatunk az asztalra.
ananászos csirke curry Broil King Keg grillen
írta: Billege Andras
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- 50 g curry por
- 1 doboz ananász
- 2 dl kuszkusz
- 4 dl marhahús alaplé
- 1 csokor Retek
- 0,25 csomag halványító zeller
- 1 db póréhagyma
- 1 teáskanál Római kömény
- 1 kávéskanál Őrölt fehér bors
Elkészítés:
A csirkemellet csíkokra, a hagymát pedig félfőre vágom, összekeverem az olajjal és a curry fűszerkeverékkel majd hagyom 1 órát állni letakarva szobahőmérsékleten. A konzerv ananászt lecsepegtetem és félre teszem. mert csak a sütés végén lesz rá szükségem.
Amíg a grill melegszik elkészítem a köretet hozzá. Az angolzellert és a póréhagymát összekeverem a kuszkusszal az olajjal. Őrölt rómaiköménnyel, fehérborssal fűszerezem, majd felöntöm a forrásban lévő alaplével, majd lefedem és 15 percig állni hagyom. Ezután keverem hozzá a karikára vágott retket és az apróra vágott petrezselymet valamint a zeller levelét.
Amikor a grill elérte a megfelelő hőfokot a paella serpenyőbe öntöm a csirkét és pirítani kezdem. Amikor majdnem teljesen kész, hozzá keverem az ananászt és még 5 percig együtt pirítom.