Nyársonsült ananászos falatok, tavaszi sütögetéshez.

Ananászos csirkenyársak

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 2

Ananászos csirkenyársak

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 250 g csirkemell
  • 1 db zöld paprika
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db ananász
  • 60 ml BBQ szósz

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsd elő közepes hőfokra.
  2. Amíg melegszik a kinti grill, készítsd elő a hozzávalókat.
  3. A megtisztított paprikát, és a megpucolt hagymát vágd nagyobb falatnyi darabokra.
  4. Hasonló méretűre aprítsd fel az ananászt és a csirkét is.
  5. Váltakozó sorrendben húzd nyársra az alapanyagokat, úgyhogy éppen összeérjenek, de ne legyenek túl szorosan egymás mellé tűzve, különben az érintkezési pontokon nehezebben sül meg az étel.
  6. A nyársak elkészítése után egy ecset segítségével kend le minden oldalukat a bbq szósszal.
  7. Süsd őket a grillen, a hús vastagságától függően 7-12 percig. Majd azonnal tálalhatod is rizzsel vagy egyéb körettel

Extra tippek:

  • Ha fából készült nyársat használsz, sütés előtt áztasd be őket fél órára langyos vízbe, hogy a grillen ne égjen meg a fa.
  • A falatnyi ételek biztosabban rögzíthetőek, ha egy nyárs helyett kettőt szúrsz beléjük párhuzamosan.
  • Friss ananász helyett használhatsz konzerv változatot is, de akkor kicsit édesebb lesz az eredmény

    Használj dupla nyársat, hogy ne forogjon az étel sütés közben sem.