- írta: Peitli Csilla
Egy igazán pikáns, parti falatka, amivel könnyen le tudjuk nyűgözni a vendégeinket és a grillben gyorsan elkészül. Akár a főétel mellett is süthetjük, így időt takaríthatunk meg és nem mellesleg azon melegében tudjuk fogyasztani.
Baconba göngyölt csirkemáj olajbogyóval töltve
írta: Billege Andras
Hozzávalók:
- 0,5 kg Csirkemáj
- 2 csomag szeletelt bacon
- 1 üveg olívabogyó - fekete
- 5 db közepes méretű burgonya
Elkészítés:
A Kamado Joe grillt direkt és indirekt sütésre készítem elő, majd addig melegítem, míg a beépített hőmérő 130 fokot mutat.
Közben a burgonyát előfőzöm, és a májakat előkészítem. A máj két részét szétválasztom, az ereket kivágom. Minden májdarabra olívabogyót teszek, és a baconba göngyölöm. Az előfőzött burgonyákat szeletekre vágom és a direkt oldalon megpirítom, míg a májakat az indirekt oldalon elkezdem, sütöm 10-15 percig, a máj méretétől függően. Akkor készül el, amikor ugyan teljesen átsül, belül mégis krémes marad az állaga.
A burgonya szeleteket megkenem bbq szósszal, ráhelyezek 1 májat, majd egy nyárssal megtűzöm.