Egy igazán pikáns, parti falatka, amivel könnyen le tudjuk nyűgözni a vendégeinket és a grillben gyorsan elkészül. Akár a főétel mellett is süthetjük, így időt takaríthatunk meg és nem mellesleg azon melegében tudjuk fogyasztani.

 

 

 

Baconba göngyölt csirkemáj olajbogyóval töltve

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 3

Baconba göngyölt csirkemáj olajbogyóval töltve

írta: Billege Andras

Hozzávalók:

  • 0,5 kg Csirkemáj
  • 2 csomag szeletelt bacon
  • 1 üveg olívabogyó - fekete
  • 5 db közepes méretű burgonya

Elkészítés:

 

A Kamado Joe grillt direkt és indirekt sütésre készítem elő, majd addig melegítem, míg a beépített hőmérő 130 fokot mutat.

Közben a burgonyát előfőzöm, és a májakat előkészítem. A máj két részét szétválasztom, az ereket kivágom. Minden májdarabra olívabogyót teszek, és a baconba göngyölöm. Az előfőzött burgonyákat szeletekre vágom és a direkt oldalon megpirítom, míg a májakat az indirekt oldalon elkezdem, sütöm 10-15 percig, a máj méretétől függően. Akkor készül el, amikor ugyan teljesen átsül, belül mégis krémes marad az állaga.

A burgonya szeleteket megkenem bbq szósszal, ráhelyezek 1 májat, majd egy nyárssal megtűzöm.