A kamado grillen gyorsan elkészül ez a finom és egészséges vacsora a félhold alakú rácsok és edények segítségének köszönhetően!

Baconbe tekert filet mignon sült zöldségekkel

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 2

Baconbe tekert filet mignon sült zöldségekkel

írta: Kamado Joe Magyarország

Hozzávalók:

  • 3 db filet mignon
  • 3 szelet bacon
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 450 g brokkoli
  • 200 g édes paprika
  • 60 ml olívaolaj
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra. (Körülbelül 200˚C-ra.)
  2. A húsok mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk.
  3. A bacont tekerjük a húsok szélén körbe és tegyük félre, amíg melegszik a grill.
  4. Közben a fokhagymát, a hagymát és a paprikát aprítsuk fel.
  5. Tegyük egy közös tálba a brokkolival és locsoljuk meg az egészet az olajjal (ennek mennyisége a zöldségek mennyiségétől függően változhat), majd ízesítsük sóval és borssal.
  6. A grillbe helyezzünk be két félhold alakú rácsot. Az alacsonyabbra helyezett oldalra jöhet egy teli falú edény, míg a magasabban lévő rácsra egy zöldségkosár (vagy perforált aljú edénybe.
  7. Egy kevés olajjal kenjük le mindkét edényt, majd a teli edénybe tegyük bele a húsokat, a kosárba pedig a zöldség keveréket.
  8. A zöldségeket süssük zárt tető alatt 10-15 percig (vagy amíg elérik a kívánt puhaságot), a steakeket pedig oldalanként 5 percig.
  9. A húsokat ezután fordítsuk oldalra és pirítsuk körbe a bacont 30 másodperc alatt.
  10. Amikor elérte a kívánt állagot a steak vegyük le a grillről és a tálból, majd hagyjuk pihenni pár percet tálalás előtt!
  11. A pirított zöldségekkel kínáljuk.