A kamado grillen gyorsan elkészül ez a finom és egészséges vacsora a félhold alakú rácsok és edények segítségének köszönhetően!
Baconbe tekert filet mignon sült zöldségekkel
írta: Kamado Joe Magyarország
Hozzávalók:
- 3 db filet mignon
- 3 szelet bacon
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 450 g brokkoli
- 200 g édes paprika
- 60 ml olívaolaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra. (Körülbelül 200˚C-ra.)
- A húsok mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk.
- A bacont tekerjük a húsok szélén körbe és tegyük félre, amíg melegszik a grill.
- Közben a fokhagymát, a hagymát és a paprikát aprítsuk fel.
- Tegyük egy közös tálba a brokkolival és locsoljuk meg az egészet az olajjal (ennek mennyisége a zöldségek mennyiségétől függően változhat), majd ízesítsük sóval és borssal.
- A grillbe helyezzünk be két félhold alakú rácsot. Az alacsonyabbra helyezett oldalra jöhet egy teli falú edény, míg a magasabban lévő rácsra egy zöldségkosár (vagy perforált aljú edénybe.
- Egy kevés olajjal kenjük le mindkét edényt, majd a teli edénybe tegyük bele a húsokat, a kosárba pedig a zöldség keveréket.
- A zöldségeket süssük zárt tető alatt 10-15 percig (vagy amíg elérik a kívánt puhaságot), a steakeket pedig oldalanként 5 percig.
- A húsokat ezután fordítsuk oldalra és pirítsuk körbe a bacont 30 másodperc alatt.
- Amikor elérte a kívánt állagot a steak vegyük le a grillről és a tálból, majd hagyjuk pihenni pár percet tálalás előtt!
- A pirított zöldségekkel kínáljuk.