Folytatódik a KEGtoberfest, egy újabb bajor csodával! Töltött dagad vele sült burgonyával. Komplex étel mely egyszerre készíthető el a KEGben. Ez a fogás füstös, ízletes és nagyon szaftos.

 

 

 

Bajor töltött dagadó egyenesen a kegből

Elkészítési idő: 210 perc
Nehézség: 3

Bajor töltött dagadó egyenesen a kegből

írta: Billege Andras

Hozzávalók:

  • 3 kg sertés dagadó
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 2 db tojás
  • 5 dkg búzadara
  • 5 dkg sertészsír
  • 100 g rub
  • 3 kg burgonya

Elkészítés:

 

A savanyúkáposztát a zsíron egy kicsit lepirítom, amikor kihült hozzá keverem a tojást és a búzadarát. A dagadót felszúrom és megtöltöm a káposztás töltelékkel. Kívülről sóval&bors rubbal fűszerezem.

A KEGet a pároló betéttel együtt begyújtom, majd 120 fokra felfűtöm, és ezen a hőfokon stabilizálom.

Egy tepsibe zsírt és egy kevés vizet teszek, majd a kockára vágott burgonyát. Sóval és borssal fűszerezem. A tepsit a rácsra teszem, a húst pedig az emeleti rácsra, így az onnan kicsöpögő zsír és szaft mind a krumplira fog csepegni.

A sütési idő kb 3 óra, de érdemes a hús maghőmérsékletét figyelni mert amikor eléri a 88fokot, akkor készen van. 15 perc pihentetés után, szépen szeletelhető