- írta: Peitli Csilla
Folytatódik a KEGtoberfest, egy újabb bajor csodával! Töltött dagad vele sült burgonyával. Komplex étel mely egyszerre készíthető el a KEGben. Ez a fogás füstös, ízletes és nagyon szaftos.
Bajor töltött dagadó egyenesen a kegből
írta: Billege Andras
Hozzávalók:
- 3 kg sertés dagadó
- 1 kg savanyú káposzta
- 2 db tojás
- 5 dkg búzadara
- 5 dkg sertészsír
- 100 g rub
- 3 kg burgonya
Elkészítés:
A savanyúkáposztát a zsíron egy kicsit lepirítom, amikor kihült hozzá keverem a tojást és a búzadarát. A dagadót felszúrom és megtöltöm a káposztás töltelékkel. Kívülről sóval&bors rubbal fűszerezem.
A KEGet a pároló betéttel együtt begyújtom, majd 120 fokra felfűtöm, és ezen a hőfokon stabilizálom.
Egy tepsibe zsírt és egy kevés vizet teszek, majd a kockára vágott burgonyát. Sóval és borssal fűszerezem. A tepsit a rácsra teszem, a húst pedig az emeleti rácsra, így az onnan kicsöpögő zsír és szaft mind a krumplira fog csepegni.
A sütési idő kb 3 óra, de érdemes a hús maghőmérsékletét figyelni mert amikor eléri a 88fokot, akkor készen van. 15 perc pihentetés után, szépen szeletelhető