Borbás Marcsi kertje mindig friss zöldségekkel szolgál, amiből egy laktató, egészséges és látványos ebéd készülhet.


Balzsamecetes grillezett csirke Borbás Marcsi konyhájából

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 2

Balzsamecetes grillezett csirke Borbás Marcsi konyhájából

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemell
  • 4 db újburgonya
  • 1 db cukkini
  • 1 marék petrezselyem
  • 1 db citrom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 ek olaj
  • 5 dkg vaj
  • 3 g só
  • 2 g bors
  • 1 ek Worcestershire szósz
  • 2 ek balzsamecet

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő magas hőfokra.
  2. Az újburgonyákat félig főzzük elő, majd szeleteljük fel a cukkinival együtt.
  3. A csirkéhez készítsünk egy egyszerű pácot 3 evőkanál olajból, egy gerezd aprított fokhagymából, egy kevés borsból és a Worchestershire szószból.
  4. A jól összekevert pácba tegyük bele a csirkét és hagyjuk pihenni legalább 10 percig.
  5. Egy serpenyőben vagy vaslapon hevítsük fel a maradék olajat, majd adjuk hozzá az egész fokhagyma gerezdeket.
  6. Amikor már finom illata van a fokhagymának, jöhet bele a krumpli és a cukkini.
  7. Sózzuk és borsozzuk őket, majd egy kevés citromlét is locsoljunk rájuk.
  8. Erre szórjuk a felaprított petrezselymet és hagyjuk megsülni pár perc alatt.
  9. A csirkéket tegyük fel a grillre és 10-15 perc alatt süssük aranybarnára.
  10. Az utolsó két percben locsoljuk rá a csirkére a balzsamecetet.
  11. Tálaláskor a vajat oszlassuk el a még forró csirkén és krumplin.