- írta: Peitli Csilla
Ha gyorsan szeretnél valami finomat és elegánsat az asztalra, akkor ez a bárány recept remek választás lesz. Bár a sok fokhagyma miatt első randira talán nem a legjobb.
Fokhagymás bárányszelet
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1 kg bárány szelet
- 2 ek friss rozmaring
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 ek olívaolaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
- A rozmaringot és a fokhagymát vágjuk apróra, majd keverjük el a sóval és a borssal.
- A fűszerkeveréket dörzsöljük be a bárány szeletekbe.
- A grill lapot kenjük le az olajjal és tegyük fel a bárányokat sülni.
- Oldalanként 3-4 perc alatt süssük szép aranybarnára, majd tálalás előtt pihentessük 5 percig.
- Grill zöldségekkel kínáljuk.