A faszenes grillen sült fűszeres bárány igazi csemege, minden évszakban!

Grillezett bárány chimichurrivel

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: 3

Grillezett bárány chimichurrivel

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1,5-2 kg báránycomb
  • 1,2 kg édesburgonya
  • 2 db újhagyma
  • 1 marék friss petrezselyem
  • 2 ek friss rozmaring
  • fél marék friss oreganó
  • 2 ek friss kakukkfű
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 255 ml olívaolaj
  • 125 ml vörösbor ecet
  • 1 kk chili por

Elkészítés:

  1. Készítsük el a chimichurrit. Ehhez a friss petrezselymet, a rozmaringot, az oregánót, a kakukkfüvet, a fokhagymákat, 250 ml olajat, a vösörbor ecetet és a chili port töltsük egy aprítóba és jó alaposan dolgozzuk össze az egészet.
  2. Ezután tegyük félre pihenni.
  3. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
  4. Az édesburgonyát hámozzuk meg és vágjuk hasábokra.
  5. A maradék olajjal locsoljuk meg az édesburgonyát és az újhagymát és sózzuk ízlésünk szerint.
  6. Mehet a krumpli egy rétegben a grillre, 20-25 percre, hogy szépen megsüljön, de a hagymát 3-5 perc után vegyük le, mert hamar megég.
  7. A csontozott bárányt kenjük le a chimichurrivel mindenhol és tegyük fel a grillre 20-30 percre. (Ekkor még egy picit rózsaszínes lesz a közepe.) Majd pihentessük fólia alatt 15 percig.
  8. A bárányt a pihentetés után szeletelhetjük, és tálaljuk az édesburgonyával, a pirított újhagymával és a maradék chimichurrival.