- írta: Peitli Csilla
A faszenes grillen sült fűszeres bárány igazi csemege, minden évszakban!
Grillezett bárány chimichurrivel
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1,5-2 kg báránycomb
- 1,2 kg édesburgonya
- 2 db újhagyma
- 1 marék friss petrezselyem
- 2 ek friss rozmaring
- fél marék friss oreganó
- 2 ek friss kakukkfű
- 6 gerezd fokhagyma
- 255 ml olívaolaj
- 125 ml vörösbor ecet
- 1 kk chili por
Elkészítés:
- Készítsük el a chimichurrit. Ehhez a friss petrezselymet, a rozmaringot, az oregánót, a kakukkfüvet, a fokhagymákat, 250 ml olajat, a vösörbor ecetet és a chili port töltsük egy aprítóba és jó alaposan dolgozzuk össze az egészet.
- Ezután tegyük félre pihenni.
- A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
- Az édesburgonyát hámozzuk meg és vágjuk hasábokra.
- A maradék olajjal locsoljuk meg az édesburgonyát és az újhagymát és sózzuk ízlésünk szerint.
- Mehet a krumpli egy rétegben a grillre, 20-25 percre, hogy szépen megsüljön, de a hagymát 3-5 perc után vegyük le, mert hamar megég.
- A csontozott bárányt kenjük le a chimichurrivel mindenhol és tegyük fel a grillre 20-30 percre. (Ekkor még egy picit rózsaszínes lesz a közepe.) Majd pihentessük fólia alatt 15 percig.
- A bárányt a pihentetés után szeletelhetjük, és tálaljuk az édesburgonyával, a pirított újhagymával és a maradék chimichurrival.