Szaftos és füstös bárány falatok, savanykás és roppanós zöldségekkel tálalva különleges tavaszi alkalmakra!

Grillezett tavaszi bárány nyárs ropogós salátával

Elkészítési idő: pihentetés + 30 perc
Nehézség: 3

Grillezett tavaszi bárány nyárs ropogós salátával

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 600 g Báránycomb
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 6 ek alma ecet
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 marék friss kakukkfű
  • 1 db kígyóuborka
  • 6 db retek
  • 1 db édeskömény
  • fél kk cukor

Elkészítés:

  1. A fokhagymát egy csipet sóval pépesítsük egy mozsárban (vagy késsel), majd keverjük össze az olajjal, két evőkanálnyi ecettel és az apróra vágott kakukkfűvel.
  2. A bárányhúst kockázzuk fel 2-2,5 cm-es darabokra.
  3. A fokhagymás pácból tegyünk félre egy evőkanálnyit és a többit öntsük a húsra. Jól forgassuk át az egészet, hogy mindenhol pácolódjon a hús.
  4. Pihentessük hűtőben a sütésig (legalább 2 órát álljon!)
  5. A körethez vágjuk fel az uborkát, a retket és az édesköményt is kis darabokra, szórjuk egy egy kevés sóval és a cukorral, majd locsoljuk meg az ecettel és forgassuk össze! (Zöldfűszernek használhatunk egy kevés kaprot a saláta ízesítéséhez.)
  6. A salátát a hús sütése előtt legalább fél órával előbb készítsük el, hogy összeérjenek az ízek. (Akár előző nap is összeállíthatjuk.)
  7. A grillt melegítsük elő.
  8. A húsokat húzzuk nyársra és oldalanként 3-4 perc alatt süssük készre.
  9. Ahogy forgatjuk a nyársakat, a maradék páclével kenjük le a húst.
  10. A bárány falatokat a friss és ropogós salátával tálaljuk!