Nyársra húzott köményes bárány falatok előételnek vagy főételnek.

Nyárson sült bárány

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 4

Nyárson sült bárány

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 600 g Bárány lapocka
  • 2 ek kömény
  • 1 ek chili
  • 2 kk chili pehely
  • 1 kk cukor
  • 1 kk só
  • 1 kk bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. A bárányt vágjuk falatnyi darabokra és húzzuk nyársra őket.
  3. A fűszereket keverjük össze és bőségesen szórjuk meg vele a nyársra húzott húst. Kicsit bele is nyomkodhatjuk a kezünkkel.
  4. Közvetlen hő fölött grillezzük a nyársakat 4 percig. Percenként egyszer fordítsunk a nyárson.
  5. Ezután tegyük át a húst a grill hidegebb részére és süssük újabb 4 percig a nyársakat medium-rare puhasághoz. Ha ennél jobban átsült változatot ennénk, akkor húzzunk még rá pár percet.