- írta: Peitli Csilla
Nyársra húzott köményes bárány falatok előételnek vagy főételnek.
Nyárson sült bárány
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 600 g Bárány lapocka
- 2 ek kömény
- 1 ek chili
- 2 kk chili pehely
- 1 kk cukor
- 1 kk só
- 1 kk bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A bárányt vágjuk falatnyi darabokra és húzzuk nyársra őket.
- A fűszereket keverjük össze és bőségesen szórjuk meg vele a nyársra húzott húst. Kicsit bele is nyomkodhatjuk a kezünkkel.
- Közvetlen hő fölött grillezzük a nyársakat 4 percig. Percenként egyszer fordítsunk a nyárson.
- Ezután tegyük át a húst a grill hidegebb részére és süssük újabb 4 percig a nyársakat medium-rare puhasághoz. Ha ennél jobban átsült változatot ennénk, akkor húzzunk még rá pár percet.