A flat Iron egy kevésbé kiemelt alapanyag a bbq sütéseknél. A legtöbben a szegyet vagy az oldalast preferálják, pedig a stefánia is tökéletes, markáns „marha ízzel” és kimagasló szaftossággal

 

 

 

BBQ flat iron paradicsomos sajtos újburgonyával Kamado Chef grillben

Elkészítési idő: 360 perc
Nehézség: 2

BBQ flat iron paradicsomos sajtos újburgonyával Kamado Chef grillben

írta: Billege Andras

Hozzávalók:

  • 2 kg marha stefánia
  • 1+0,5 dl Szőlőmag olaj
  • 80 g Suncity brisket rub
  • 1 kg újburgonya
  • 0,4 kg koktél paradicsom
  • 0,2 kg reszelt gouda
  • 80 g Peter Zeitler La Provance fűszerkeverék

Elkészítés:

 

A Kamado Chef kerámia grillt a deflektor kövekkel együtt felfűtöm 130 fokra. a faszénhez 3-4 csonk boroshordó füstölőfát teszek.

A hűtő hideg húst tisztára törlöm, majd vékonyan bekenem 0,5 dl szőlőmag olajjal és egyenletesen megszórom a fűszerrel. Figyelek arra, hogy a fűszer mindenhol egyenletesen kerüljön a húsra, de sehol ne fedje azt teljesen.

A húst a rácsra teszem sülni és az első 2 órában ki sem nyitom a sütőt. Ezután nagyjából óránként ellenőrzöm, és ha szükséges, spriccelem vízzel.

Addig sütöm, amíg szép egységes bark nem alakul ki. Akkor csomagolom hentespapírba és 92-94 0C – os maghőmérsékletig sütöm.

Közben az apró méretű újburgonyát alaposan megmosom. A burgonyát és a koktélparadicsomot egy tepsibe teszem, 1 dl olajat öntök hozzá. Hozzá adom Peter Zeitler, La Provence fűszerkeverékét. Elkeverem, hogy a fűszeres olaj mindenhol egyenletesen fedje a burgonyát és a paradicsomot is. 1,5 óra sütés után rászórom a reszelt goudát és további 30 percet sütöm