A marhapofa egy keveset használt alapanyag, amely igazi kuriózum lehet a bbq szerelmeseinek!

Szaftos, omlós, puha és mégis karakteres

Bbq marhapofa szendvics rukolával Kamado Joe grillben

Elkészítési idő: 360 perc
Nehézség: 3

Bbq marhapofa szendvics rukolával Kamado Joe grillben

írta: Billege Andras

Hozzávalók:

  • 2 kg marhapofa
  • 1 csomag rukola
  • 6 db Hamburger zsemle
  • 2 dl BBQ szósz
  • 100 g bbq fűszerkeverék

Elkészítés:

A marhapofa darabokat vékonyan megkenem olajjal majd 100 g spg (só, bors, fokhagyma) rubbal fűszerezem. Fűszerezésnél fontos, hogy a rub egységesen kerüljön fel a húsra. Ne alakuljanak ki fűszer szigetek és ne is zárja le teljesen a hús felületét a fűszer. Feltekerem és megkötözöm, az egységes forma elérésének érdekében. Közben a kamado sütőt 120 fokra fűtöm fel bükkfa csonkokkal.

Amikor a megfelelő hőfokot elérte a sütő felkerül a hús a rácsra. Az intenzív füsttel lassan kezdem sütni, óránként spriccelve almalé, almaecet és whiskey keverékével. Amikor a fűszerkéreg (bark) elkészül (tapintásra a felülete nem nedves, répedezett és a repedések helyén lassan kicsordul a szaft és zsír) becsomagolomk a húst alufóliába és visszateszem a rácsra tovább sülni. Csomagolás után kb 1 óra sütési idővel kell még számolni. Amikor a hús maghőmérséklete eléri a 92 fokot, leveszem a rácsról és 30-60 percet pihentetem szeletelés előtt.

Amikor a hús eleget pihent, megpirítom a bucikat, felszeletelem a húst és összeállítom a szendvicset