Egy gyümölcsös sertésragu, mely állagában nagyon hasonlít a magyar pörkölthöz, mégis homlokegyenest más ízeket kapun, köszönhetően a savanykás pikáns gyümölcsös íznek.
Belga meggysörös sertésragu Kamado Chef grillen
írta: Billege Andras
Hozzávalók:
- 1 kg Sertés lapocka
- 2 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 doboz meggysör
- 3 db babérlevél
- 10 g kaukkfű
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 2 szelet kenyér
- 2 evőkanál erdeigyümölcs lekvár
- 1 evőkanál mustár
Elkészítés:
A Kamado Chef grillt a deflektorkövek használatával 200 fokra fűtöm. Amikor begyújtom, a Kamado Joe öntöttvas edényt azonnal berakom, hogy együtt melegedjen fel a sütővel. Amikor a kívánt hőfokot elérte, az edénybe teszem a vajat és ha felforrósodot, barnulásig sütöm benne a kockára vágott sertéshúst. ezután hozzáadom a fűszereket, a hagymát és a fokhagymát, majd addig párolom amíg a hagyma üveges lesz. Hozzá morzsolom a kenyér belét és felöntöm a meggysörrel. 1.5 óra sütés utá hozzá keverem a 2 evőkanál lekvárt és a mustár is, majd további 30 percig sütöm. Héjában sült burgonyával tálalom.