Egy gyümölcsös sertésragu, mely állagában nagyon hasonlít a magyar pörkölthöz, mégis homlokegyenest más ízeket kapun, köszönhetően a savanykás pikáns gyümölcsös íznek.

 

 

 

Belga meggysörös sertésragu Kamado Chef grillen

Elkészítési idő: 140 perc
Nehézség: 2

Belga meggysörös sertésragu Kamado Chef grillen

írta: Billege Andras

Hozzávalók:

  • 1 kg Sertés lapocka
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz meggysör
  • 3 db babérlevél
  • 10 g kaukkfű
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 2 szelet kenyér
  • 2 evőkanál erdeigyümölcs lekvár
  • 1 evőkanál mustár

Elkészítés:

 

A Kamado Chef grillt a deflektorkövek használatával 200 fokra fűtöm. Amikor begyújtom, a Kamado Joe öntöttvas edényt azonnal berakom, hogy együtt melegedjen fel a sütővel. Amikor a kívánt hőfokot elérte, az edénybe teszem a vajat és ha felforrósodot, barnulásig sütöm benne a kockára vágott sertéshúst. ezután hozzáadom a fűszereket, a hagymát és a fokhagymát, majd addig párolom amíg a hagyma üveges lesz. Hozzá morzsolom a kenyér belét és felöntöm a meggysörrel.  1.5 óra sütés utá hozzá keverem a 2 evőkanál lekvárt és a mustár is, majd további 30 percig sütöm. Héjában sült burgonyával tálalom.