- írta: Peitli Csilla
A héjába sült burgonya, egy ikonikus étel a grillezés kapcsán. Akár köretként szerepel egy kis vajjal, akár egy tartalmasabb fogás tejföllel és sajttal töltve. Most egy fő fogásnak is beillő verziót mutatok meg.
Bolognai jacket potato Broil King Imperial gázgrillen
írta: Billege Andras
Hozzávalók:
- 40 dkg Marha darálthús (nyak)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szál halványító zeller
- 1 db sárgarépa
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- 5 dl vörösbor
- 10 g oregánó
- 10 g bazsalikom
- ízlés szerint só
- ízlés szerint frissen őrölt bors
- 100 g reszelt gouda
Elkészítés:
A grillt 180 fokra felfűtöm, közben pedig a hagymát és az angolzellert apró kockákra vágom, míg a sárgarépát lereszelem. Kevés olajon párolni kezdem. 10-15 perc után, hozzá adom a darálthúst és a fűszereket, majd további 10-15 percig a hússal együtt sütöm. 2 evőkanál sűrítettparadicsomot keverek hozzá, majd felöntöm a bor felével. Közben a burgonyákat a melegen tartó rácsra teszem, és 20 percig sütöm, majd további 25 percig fóliába csomagolva. Amikor a raguból a bor elpárolgott, hozzá öntöm a másik felét is és addig sütöm, amíg az is elpárolog, és a ragu besűrűsödik.
A burgonyáknak vágok egy pici talpat, majd levágom a felső harmadát. A közepéből egy adagot kanállal kiemelek, és a raguhoz keverem, majd a burgonya üregbe visszatöltöm. A tetejére reszelt gouda sajtot szórok és 10 percre vissza teszem a grillbe