Borbás Marcsi kertészkedési tippjei mellett nem maradhat el a sütés sem. Hogyan készíti a steaket? Hány fokon, milyen fűszereket használva lesz tökéletes az ő verziója? A videóból ez is kiderül!


Borbás Marcsi grillezett steakje

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: 3

Borbás Marcsi grillezett steakje

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2 szelet bélszín
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek vaj
  • 1 ág rozmaring
  • 1 kk bors
  • fél kk só

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő 250 fokra. Ha két égős a grill, akkor mindkettőt gyújtsuk be.
  2. A húst vegyük ki a csomagolásából legalább egy órával a sütés előtt, hogy levegőzhessen és szoba hőmérsékletűre melegedjen.
  3. Kenjük le a húsokat az olívaolajjal a rozmaring ág segítségével.
  4. Amikor már forró a grill tegyük fel a húsokat, és alattuk kapcsoljuk ki az égőket.
  5. 2 vagy 2,5 perc után (attól függően, hogy mennyire szeretnénk átsütni) tegyük át a húst a grill melegebb részére és süssük tovább. Ha forgatunk rajta egy keveset, akkor szép rácsozatot kaphatunk a húsra.
  6. Közben gyújtsuk vissza a korábban elzárt égőt, hogy megmaradjon a grill magas hőfoka.
  7. Amikor letelt az újabb pár perc, fordítsuk meg a húst és tegyük vissza az első helyre. 
  8. Ekkor újra lekenhetjük egy kevés olajjal.
  9. Süssük újra kétszer az előbbi módszer szerint, majd tegyük át a grill egy magasabb, hidegebb részére, hogy még pár percig süljön. (Ha vékony a szelet, ez a lépés akár el is maradhat.
  10. Vegyük le a grillről a húst, majd még forrón oszlassuk el a hússzeleteken a vajat és most fűszerezzük borssal, sóval.
  11. Friss salátával találjuk egy 5 perces pihentetés után.