- írta: Peitli Csilla
A hús zsenge íze miatt remekül érvényesülnek majd a füstölt aromák, még a gyengédebb ízek, mint az alma, juhar esetén is.
Borjú steak saláta
írta: Broil King Magyarország
Hozzávalók:
- 1 kg borjú szelet
- 5 ek szójaszósz
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek Worcestershire szósz
- ízlés szerint só
- 3 szál friss kakukkfű
- 3 db paradicsom
- 3 marék saláta
- ízlés szerint bors
- 1 ek dijoni mustár
- 1 kk magos mustár
- 1 csipet cayenne bors
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő 177°C-ra.
- A borjú szeleteket locsoljuk le két evőkanál szójaszósszal, az olívaolajjal és a Worchesterhisre szósszal, majd szórjuk meg az apróra vágott kakukkfűvel és sóval, frissen őrölt borssal.
- A fűszereket kicsit masszírozzuk bele a húsba.
- Készítsünk elő füstölőfát a sütéshez gázgrill vagy faszenes grill esetén. Ha pellet grillt használunk, akkor jöhetnek a különleges, aromás pelletek, mint az almás blend.
- A húst süssük 20-30 percig, vastagságtól függően, hogy elérje a kívánt puhaságot.
- Amíg sül a hús, a maradék szójaszószból készítsünk egy mustáros mártást. Ehhez a kétféle mustárt keverjük össze a szójaszósszal és ízesítsük sóval és cayenne borssal.
- A paradicsomokat szeleteljük fel, a salátát pedig keverjük össze egy kevés mustáros mártással.
- Szépen rendezzük el a salátát a tányéron, jöhet rá a szeletekre vágott elkészült borjú steak, végül locsoljuk meg az egészet a mustáros mártással.