Bulgogi (koreai) pác

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 2

Bulgogi (koreai) pác

írta: SpaTrend

Hozzávalók:

  • 120 ml szójaszósz
  • 45 ml szaké
  • 30 ml szezámolaj
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 4 szál újhagyma
  • 60 g cukor
  • 40 g pirított szezámmag
  • 1 csipet bors

Elkészítés:

  1. A szezámmag pirítása után már nincs is más dolgod, mint elkeverni az összes hozzávalót egy mélyebb tálkában.
  2. Addig kevergesd a pácot, amíg a cukor fel nem olvad. Ehhez egy picit melegítheted is a keveréket, de semmiképp ne hagyd forrni.
  3. A pác elkészülése után rögtön adhatod hozzá a húscsíkokat, nem kell állni hagyni.

Extra tippek:

  • A bulgogi hagyományosan marhahúsból készül, amiket apró csíkokra vágva pácolnak.
  • A pirítani való szezámmagot tedd egy zsiradékmentes teflon edénybe és sűrűn kevergetve pirítsd addig a magokat, míg szép aranybarna színt nem kapnak. Alig pár perces művelet.
  • Ha gondban lennél a szaké beszerzése miatt, használhatod helyette a nálunk kicsit könnyebben elérhető sherry-t.
  • A szója sóssága miatt a recept külön sózást már nem igényel.