A rák egy gyorsan elkészíthető könnyű nyári étel. A chili és a fokhagyma nagyon jól párosul a rákkal, amit a zöldfűszerekkel gazdagított rub még magasabb szintre emel. Ezen felül, a chili fűszerességének köszönhetően a nagy melegben hűti is a szervezetet.
Chilis fokhagymás királyrák nyársak Broil King gázgrillben
írta: Billege Andras
Hozzávalók:
- 40 dkg királyrák
- 1 dl olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db jalapeno paprika
- 50 g Peter Zeitler La Provance fűszerkeverék
- 1 csomag madársaláta
- 1 csomag saláta mix
- 2 db paradicsom
- 4 evőkanál kapor olaj
Elkészítés:
A nyársakat vízbe áztatom, így nem fognak megfeketedni sütés közben. A rákhoz elkészítem a pácot, amihez az olajat összekeverem a rubbal, hozzá adom a zúzott fokhagymát és a felvágott jalapeno paprikát. Alaposan elkeverem és 20 percre a rákokat a fűszeres olajba teszem.
A Broil King Imperialt 250 fokra fűtöm fel, közben a rákokat felszúrom a nyársakra. Amikor elérte a megfelelő hőfokot, oldalankét 1-2 percig sütöm.
Fontos, hogy amint a rák rózsaszínes lesz, kész is van. Nem szabad sokáig sütni, mert rágós és kemény lesz.
Salátával, citrommal, kapor olajjal tálalom.