Könnyű előétel, vagy akár fő fogásként is megállja a helyét egy kis tortilla ropogóssal. Ha a garnélát megfelelően készítjük el, egy igazán ízletes, puha és szaftos fogást kapunk.
Chilis lime-os garnéla kevert salátával Ofyr fatüzelésű grillen
írta: Billege Andras
Hozzávalók:
- 16 db garnéla
- 1 csomag saláta keverék
- 150 g koktél paradicsom
- 1 dl olíva olaj
- 0.5 dl fehérbor ecet
- 1.5 dl Szőlőmag olaj
- 2 db piros chili
- 3 db lime leve
Elkészítés:
Első lépésként elkészítem a pácot a rákhoz, amihez összekeverem a szőlőmag olajat, a limeok levét, és az apróra vágott chilit.
30 percre a pácba teszem a rákokat, amíg elkészítem a salátát is. A saláta keverékhez nem használok bonyolult öntetet, mert szeretném, ha kiemelné az öntet a zöldségek ízét, nem pedig elnyomná azokat. Az olíva olajat elkeverem a borecettel, majd tálalás előtt néhány perccel a salátát átforgatom vele.
A rákokat a felforrósodott Ofyron oldalanként 1-1.5 percig sütöm és forrón a salátára teszem, majd egy kevés füstölt Maldon sóval fűszerezem.