Egy gyors, nyári vacsora összeállításához tökéletes ez a recept. Kicsit csípős, de a kukorica remekül ellensúlyozza ezt.

Csípős csirkecombok grillezett kukoricával

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 3

Csípős csirkecombok grillezett kukoricával

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 8 db alsó csirkecomb
  • 4 db kukorica
  • 2 ek chili olaj
  • 2 ek só
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 ek őrölt koriander
  • 1 kk chili por
  • 1 kk fekete bors
  • fél kk őrölt szegfűszeg
  • fél kk őrölt szegfűbors

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
  2. A fűszerkeverékhez vegyítsük össze a sót, borsot, paprikát, chilit, koriandert, szegfűszeget és szegfűborsot.
  3. A csirkecombokat kenjük le a chili olajjal, majd forgassuk meg őket a fűszerkeverékben.
  4. A combokat és a kukoricát is tegyük fel ezután a grillre 15-20 percre. 5 percenként fordítsunk rajtuk egyet, hogy egyenletesen süljenek.
  5. Amikor a csirke bőre is ropogósra sült és a kukorica is szép színt kapott, vegyük őket le és azonnal tálalhatjuk is.
  6. A kukoricára kenjünk egy kevés vajat, a csirkét pedig meglocsolhatjuk egy kevés citromlével.