Ez a klasszikus amerikai fogás egy különlegesen pácolt csirkemellel van megtöltve. Ha szeretnél a marhaburgeren kívül mást is kipróbálni, itt az esélyed.

Csirkés burger miso pasztával

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 3

Csirkés burger miso pasztával

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 900 g darált csirkehús
  • 200 g zsemlemorzsa
  • 1 db hagyma
  • 2 db tojás fehérje
  • 2 ek szezámolaj
  • 2 kk só
  • 2 kk bors
  • 50 ml miso paszta
  • 1 ek barna cukor
  • 1 ek almaecet

Elkészítés:

  1. Egy nagy tálban keverjük össze a darált húst a zsemlemorzsával, az apróra vágott hagymával (a még finomabb ízekért megpiríthatjuk előre a hagymát), a tojásfehérjével és 2 evőkanál szezám olajjal.
  2. Ízesítsük sóval és borssal, majd alaposan dolgozzuk össze az egészet. 
  3. Készítsünk a húsból 8 pogácsát és tegyük félre hűlni, legalább 1 órára a sütés előtt.
  4. Közben egy kis tálkában keverjük össze a miso pasztát a barna cukorral, az almaecettel. 
  5. A sütéshez melegítsük elő a grillt közepes hőfokra,
  6. Tegyük fel a húspogácsákat a grillre és oldalanként 6 perc alatt süssük készre. Félidőben fordítsuk meg egyszer.
  7. Sütés közben kenegessük a burgert az előre elkészített páccal.
  8. Zsemlébe töltve zöldségekkel és coleslaw salátával kínáljuk.