Látványos előétel brie sajttal, karamellizált hagymával és egy kis édes ízt adó mézzel! Különleges húsos falatok egyben sütve!
Egyben grillezett sajt tál
írta: Kamado Joe Magyarország
Hozzávalók:
- 1 db kovászos cipó
- 1 egész brie sajt
- 200 g pancetta
- 2 db hagyma
- 2 ek juharszirup
- 2 ek fügés balzsamecet
- 1 ek méz
Elkészítés:
- Melegítsük elő a Kamado Joe grillt 180°C-ra, és készüljünk indirekt sütésre.
- Amíg melegszik a grill, jöhetnek az előkészületek.
- A pancettát kockázzuk fel és egy kevés olajon pirítsuk ropogósra.
- A hagymát szeleteljük fel és egy egy kevés olajon karamellizáljuk meg.
- A juharszirupot és a fügés balzsamecetet keverjük össze. (Használhatunk bármilyen általunk kedvelt lekvárt is.)
- A brie sajtnak vágjuk le a tetejéről és az aljáról a penész réteget.
- A cipónak vágjuk le a tetejét és szedjük ki a belsejét annyira, hogy a brie sajt majd egyben beleférjen.
- A kiszedett kenyérbelet tépkedjük falatnyi darabokra a tunkoláshoz és egyelőre tegyük félre.
- A kenyér tetején lévő lyuknál vágjuk be a széleket, hogy könnyebb legyen majd kézzel tépni a már megsült cipót.
- Amikor mindennel elkészültünk, jöhet a cipó megtöltése. Alulra a karamellizált hagyma kerüljön.
- Erre jöjjön rá a brie sajt.
- A sajtot kenjük meg a fügés szósszal.
- Ezután mehet is fel a grillre az egész körülbelül 30 percre, hogy a brie teljesen megolvadjon.
- Ha megolvadt a sajt, vegyük le a grillről és kanalazzuk rá a pirított pancettát, majd locsoljuk meg az egészet mézzel.
- A korábban félretett kenyérdarabokkal kínáljuk!