Látványos előétel brie sajttal, karamellizált hagymával és egy kis édes ízt adó mézzel! Különleges húsos falatok egyben sütve!

Egyben grillezett sajt tál

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: 4

Egyben grillezett sajt tál

írta: Kamado Joe Magyarország

Hozzávalók:

  • 1 db kovászos cipó
  • 1 egész brie sajt
  • 200 g pancetta
  • 2 db hagyma
  • 2 ek juharszirup
  • 2 ek fügés balzsamecet
  • 1 ek méz

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a Kamado Joe grillt 180°C-ra, és készüljünk indirekt sütésre.
  2. Amíg melegszik a grill, jöhetnek az előkészületek.
  3. A pancettát kockázzuk fel és egy kevés olajon pirítsuk ropogósra.
  4. A hagymát szeleteljük fel és egy egy kevés olajon karamellizáljuk meg.
  5. A juharszirupot és a fügés balzsamecetet keverjük össze. (Használhatunk bármilyen általunk kedvelt lekvárt is.)
  6. A brie sajtnak vágjuk le a tetejéről és az aljáról a penész réteget.
  7. A cipónak vágjuk le a tetejét és szedjük ki a belsejét annyira, hogy a brie sajt majd egyben beleférjen.
  8. A kiszedett kenyérbelet tépkedjük falatnyi darabokra a tunkoláshoz és egyelőre tegyük félre.
  9. A kenyér tetején lévő lyuknál vágjuk be a széleket, hogy könnyebb legyen majd kézzel tépni a már megsült cipót.
  10. Amikor mindennel elkészültünk, jöhet a cipó megtöltése. Alulra a karamellizált hagyma kerüljön.
  11. Erre jöjjön rá a brie sajt.
  12. A sajtot kenjük meg a fügés szósszal.
  13. Ezután mehet is fel a grillre az egész körülbelül 30 percre, hogy a brie teljesen megolvadjon.
  14. Ha megolvadt a sajt, vegyük le a grillről és kanalazzuk rá a pirított pancettát, majd locsoljuk meg az egészet mézzel.
  15. A korábban félretett kenyérdarabokkal kínáljuk!