- írta: Peitli Csilla
Egyszerű citromos pác oregánóval, ami húsosabb halakhoz és garnélákhoz is kiváló.
Citromos, oregánós garnéla
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1 kg garnéla
- 3 ek kapribogyó
- fél marék friss oreganó
- 1 gerezd fokhagyma
- 180 ml olívaolaj
- 3 ek citromlé
- 1 kk citromhéj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- A kapribogyókat áztassuk be egy órára, majd szűrjük le őket és aprítsuk fel az oregánóval és fokhagymával együtt.
- Adjuk hozzájuk az olajat (2 evőkanál kivételével), a citromlevet és héjat, majd ízesítsük sóval, borssal.
- A grillt melegítsük elő magas hőfokra.
- A garnélákat tisztítsuk meg és forgassuk őket össze a két evőkanál olajjal.
- Ezután sózzuk és borsozzuk, de csak enyhén, mert a szósz is sós lesz.
- A garnélákat húzzuk nyársra vagy tegyük egy kosárba és tegyük őket a grillre.
- Pirítsuk le a garnélákat oldalanként 3 perc alatt, majd vegyük le őket.
- A korábban elkészített szósszal meglocsolva kínáljuk.