Curry-s, fahéjas joghurtban pácolt nyúlcomb mogyoróolajos grillzöldségekkel

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: 3

Curry-s, fahéjas joghurtban pácolt nyúlcomb mogyoróolajos grillzöldségekkel

írta: SpaTrendOnline

Hozzávalók:

  • 8 db nyúlcomb
  • 2 ek zöld currypasta
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 dl görög joghurt
  • 2 tk fahéj
  • 5 g só
  • 2 db padlizsán
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 db kápia
  • 2 db paprika
  • 1 db répa
  • 1 db cukkini
  • karalábéhumusz: 2 db karalábé
  • 1 fej karalábélevél
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 dl görög joghurt
  • 10 csepp citromlé
  • 1 ek tahini
  • 1 ek szezámmag
  • 3 g só

Elkészítés:

  1. Előző nap bepácoljuk a nyúlcombokat. Összekeverjük a joghurtot a curry-vel, fahéjjal, (ha van még otthon indiában kedvelt fűszer, pl. római kömény, koriander, curry, az is mehet) sózzuk, borsozzuk, belekeverjük az olívaolajat is. Beleforgatjuk a husit, hűtőbe tesszük.
  2. Szintén előző nap készítsük el a mártogatóst is (már ha akkor is grillezünk), így jobban összeérnek az ízek. A karalábéleveleket blansírozzuk (kevés ideig lobogó vízben főzzük), kivéve az 1 dl olívaolajjal, 1 gerezd fokhagymával, sóval, borssal és az 1 ek szezámmaggal kisebb darabosra turmixoljuk (vagy mozsárban összenyomkodjuk).
  3. A humuszhoz a karalábékat meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk. Megkenjük olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk.
  4. A grillrácson puhára sütjük. Joghurttal összeturmixoljuk, majd egy tálban hagyjuk kihűlni.
  5. Itt hozzákeverjük a joghurtot, tahinit, sózzuk, borsozzuk, pár csepp citromlét belecsepegtetünk. Megkóstoljuk, igazítunk az ízén, rákanalazunk a karalábélevél-pestóból és kockázunk rá egy kis chilit. Ez is mehet a hűtőbe.
  6. A nagy napon a padlizsánt, paprikákat, répát, cukkinit, hagymát vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megkenjük a mogyoróolajjal (az se baj, ha pár órával a grillezés előtt tesszük mindezt).
  7. Megsütjük, majd a padlizsán kivételével mindent vékony csíkokra vágunk, hozzászeljük az újhagyma fehér részét is. Egy-egy kupacot a padlizsánok végére teszünk, felgöngyöljük, az újhagyma zöldjéből vágott „szalaggal” összekötjük.
  8. Közben a rácsra tesszük a nyúlcombokat, a páccal időnként átkenve, forgatva kb. 3/4 óra alatt omlós-krémesre sütjük a húst. Itt már ne legyen erős a hő, mert nem sül át a tapsi lába.
  9. Ha minden kész, a sültet a zöldségekkel és a hűtőből elvarázsolt humusszal tálaljuk.

 

Süsd az alapanyagokat öntöttvas grillrácson.