- írta: Peitli Csilla
Curry-s, fahéjas joghurtban pácolt nyúlcomb mogyoróolajos grillzöldségekkel
írta: SpaTrendOnline
Hozzávalók:
- 8 db nyúlcomb
- 2 ek zöld currypasta
- 2 ek olívaolaj
- 2 dl görög joghurt
- 2 tk fahéj
- 5 g só
- 2 db padlizsán
- 1 csokor újhagyma
- 1 db kápia
- 2 db paprika
- 1 db répa
- 1 db cukkini
- karalábéhumusz: 2 db karalábé
- 1 fej karalábélevél
- 1 dl olívaolaj
- 1 dl görög joghurt
- 10 csepp citromlé
- 1 ek tahini
- 1 ek szezámmag
- 3 g só
Elkészítés:
- Előző nap bepácoljuk a nyúlcombokat. Összekeverjük a joghurtot a curry-vel, fahéjjal, (ha van még otthon indiában kedvelt fűszer, pl. római kömény, koriander, curry, az is mehet) sózzuk, borsozzuk, belekeverjük az olívaolajat is. Beleforgatjuk a husit, hűtőbe tesszük.
- Szintén előző nap készítsük el a mártogatóst is (már ha akkor is grillezünk), így jobban összeérnek az ízek. A karalábéleveleket blansírozzuk (kevés ideig lobogó vízben főzzük), kivéve az 1 dl olívaolajjal, 1 gerezd fokhagymával, sóval, borssal és az 1 ek szezámmaggal kisebb darabosra turmixoljuk (vagy mozsárban összenyomkodjuk).
- A humuszhoz a karalábékat meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk. Megkenjük olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk.
- A grillrácson puhára sütjük. Joghurttal összeturmixoljuk, majd egy tálban hagyjuk kihűlni.
- Itt hozzákeverjük a joghurtot, tahinit, sózzuk, borsozzuk, pár csepp citromlét belecsepegtetünk. Megkóstoljuk, igazítunk az ízén, rákanalazunk a karalábélevél-pestóból és kockázunk rá egy kis chilit. Ez is mehet a hűtőbe.
- A nagy napon a padlizsánt, paprikákat, répát, cukkinit, hagymát vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megkenjük a mogyoróolajjal (az se baj, ha pár órával a grillezés előtt tesszük mindezt).
- Megsütjük, majd a padlizsán kivételével mindent vékony csíkokra vágunk, hozzászeljük az újhagyma fehér részét is. Egy-egy kupacot a padlizsánok végére teszünk, felgöngyöljük, az újhagyma zöldjéből vágott „szalaggal” összekötjük.
- Közben a rácsra tesszük a nyúlcombokat, a páccal időnként átkenve, forgatva kb. 3/4 óra alatt omlós-krémesre sütjük a húst. Itt már ne legyen erős a hő, mert nem sül át a tapsi lába.
- Ha minden kész, a sültet a zöldségekkel és a hűtőből elvarázsolt humusszal tálaljuk.