Az édeskés aroma dominál ebben a fogásban, ahol a kemény édesburgonya és a delikát garnéla alkot remek párost.

Garnéla és édesburgonya nyárs

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: 3

Garnéla és édesburgonya nyárs

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2 db édesburgonya
  • 12 db garnéla
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 ll friss rozmaring
  • 1 kk pirospaprika
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 4 kk citromlé

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grill magas hőfokra.
  2. Az édesburgonyákat (1 nagyobbat vagy két kisebbet) hámozzuk meg, vágjuk nagyobb kockákra és tegyük egy tálba.
  3. Locsoljuk meg a krumplikat egy evőkanálnyi olajjal, szórjuk meg a rozmaringgal és a pirospaprika felével. Jól dolgozzuk össze, hogy a fűszerek mindenhova jussanak.
  4. Tegyük fel egy zöldségkosárba grillre és süssük addig, amíg már elkezd puhulni a krumpli. (25-35 perc.)
  5. Közben a garnélákat tisztítsuk meg, majd húzzuk fel őket nyársra a krumpli kockákkal együtt.
  6. Sózzuk, borsozzuk és tegyük fel pirulni a nyársakat 5-7 percre.
  7. Amíg pirulnak a nyársak, a citromot keverjük el a maradék olajjal és paprikával.
  8. Az elkészült nyársakat a citromos öntettel meglocsolva kínáljuk.