- írta: Peitli Csilla
Az édeskés aroma dominál ebben a fogásban, ahol a kemény édesburgonya és a delikát garnéla alkot remek párost.
Garnéla és édesburgonya nyárs
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 2 db édesburgonya
- 12 db garnéla
- 3 ek olívaolaj
- 1 ll friss rozmaring
- 1 kk pirospaprika
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 4 kk citromlé
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grill magas hőfokra.
- Az édesburgonyákat (1 nagyobbat vagy két kisebbet) hámozzuk meg, vágjuk nagyobb kockákra és tegyük egy tálba.
- Locsoljuk meg a krumplikat egy evőkanálnyi olajjal, szórjuk meg a rozmaringgal és a pirospaprika felével. Jól dolgozzuk össze, hogy a fűszerek mindenhova jussanak.
- Tegyük fel egy zöldségkosárba grillre és süssük addig, amíg már elkezd puhulni a krumpli. (25-35 perc.)
- Közben a garnélákat tisztítsuk meg, majd húzzuk fel őket nyársra a krumpli kockákkal együtt.
- Sózzuk, borsozzuk és tegyük fel pirulni a nyársakat 5-7 percre.
- Amíg pirulnak a nyársak, a citromot keverjük el a maradék olajjal és paprikával.
- Az elkészült nyársakat a citromos öntettel meglocsolva kínáljuk.