Szaftos garnéla nyársak kenyérrel.

Grillezett garnéla nyárs

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 2

Grillezett garnéla nyárs

írta: Kamado Joe Magyarország

Hozzávalók:

  • 500 g garnéla
  • 1 db bagett
  • 3 ek vaj
  • 120 ml száraz fehérbor
  • 2 ek olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek citromlé
  • fél kk piros paprika pehely
  • 1 kk só
  • negyed kk bors
  • fél marék friss petrezselyem

Elkészítés:

  1. °C-ra.
  2. A tisztított garnélákat húzzuk nyársra. (5-7 darab menjen egy nyársra.)
  3. Közben egy tűzálló edényben olvasszuk fel a vajat.
  4. Adjuk hozzá az olívaolajat, majd az apróra vágott fokhagymát pirítsuk benne fél-egy percig.
  5. Ezután jöhet bele a fehérbor, (ha mi pucoltuk, akkor a garnéla páncél), a só, a paprika és a bors.
  6. Végül adjuk hozzá a citromlét és éppen csak gyöngyözve forraljuk, amíg felére redukálódik a szósz.
  7. Ekkor vegyük ki belőle a páncélokat és forraljuk további 2 percig.
  8. A garnéla nyársakat sózzuk, és mehetnek is a grillre.
  9. Oldalanként 2 perc alatt pirítsuk le őket, amíg szép rózsaszínűvé nem válnak.
  10. A kenyeret vágjuk (vagy törjük) nagyobb darabokra és egy kicsit mártsuk bele a szószba. Ne hagyjuk, hogy túl sokat magába szívjon.
  11. A kenyereket tegyük fel a grillre és pirítsuk ropogósra zárt tetővel, pár perc alatt.
  12. A felaprított petrezselymet keverjük a szószba, amivel öntsük le a grill nyársakat.
  13. A pirított kenyérrel tálaljuk ezt a látványos és finom fogást!