- írta: Peitli Csilla
A zöldfűszer és a citrom remek kiegészítője a garnélának, amitől friss és ízletes lesz ez a látványos fogás.
Grillezett garnéla oregánóval és citrommal
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1 kg garnéla
- 50 g kapri bogyó
- fél marék friss oregánó
- 1 gerezd fokhagyma
- 130 ml olívaolaj
- 1 kk citromhéj
- 3 ek citromlé
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- Aprítsuk fel az oregánót, a kapri bogyókat és a fokhagymát.
- Tegyük őket egy keverő tálba és adjuk hozzájuk a citrom levét és héját.
- Öntsünk rá 125 ml olajat, majd fűszerezzük sóval és borssal.
- Keverjük el alaposan az öntetet.
- Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
- A maradék olajjal locsoljuk le a garnélát és sózzuk, borsozzuk az egészet. Forgassuk őket össze és már mehetnek is a grillre. (Könnyebb lesz őket mozgatni, ha előtte nyársra húzzuk őket.)
- Oldalanként 3 perc alatt süssük készre a garnélákat, majd tegyük őket egy nagyobb, tálalásra előkészített tálba.
- Öntsük rájuk a korábban elkészített öntetet és már kínálhatjuk is.