- írta: Peitli Csilla
Igazi nyári főétel, ami friss, egészséges és színekben, ízekben is gazdag.
Grillezett garnéla saláta
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 500 g garnéla
- 3 cső kukorica
- 4 marék saláta
- 2 ek olívaolaj
- 1 kk só
- 3 db paradicsom
- 2 db uborka
- 2 db kaliforniai paprika (sárga)
- saláta öntet
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A kukoricákat kenjük le az olajjal és sózzuk őket meg.
- Csomagoljuk alufóliába a kukoricákat egyesével.
- Tegyük fel a kukoricát a grillre 20-25 percre sülni úgy, hogy 5 percenként fordítsunk rajtuk egyet.
- A garnélákat húzzuk nyársra és olajozzuk, sózzuk őket is.
- Tegyük fel a garnélákat is sülni, nagyjából 5 percre. Ennyi elég is, hogy szép rózsaszínűre piruljanak.
- Közben vágjuk fel a paradicsomot, az uborkát, a salátát és a paprikát és tegyük őket egy nagyobb tálba. (Ha szeretjük a sült paprikát, akkor azt is feltehetjük 2-3 percre a grillre, a felvágás előtt.)
- Adjuk a zöldségekhez a grillezett garnélát, majd a csövekről levágott kukoricát is.
- Végül locsoljuk meg a salátaöntettel és még azonnal kínáljuk.