Igazi nyári főétel, ami friss, egészséges és színekben, ízekben is gazdag.

Grillezett garnéla saláta

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: 3

Grillezett garnéla saláta

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 500 g garnéla
  • 3 cső kukorica
  • 4 marék saláta
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 kk só
  • 3 db paradicsom
  • 2 db uborka
  • 2 db kaliforniai paprika (sárga)
  • saláta öntet

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. A kukoricákat kenjük le az olajjal és sózzuk őket meg.
  3. Csomagoljuk alufóliába a kukoricákat egyesével.
  4. Tegyük fel a kukoricát a grillre 20-25 percre sülni úgy, hogy 5 percenként fordítsunk rajtuk egyet.
  5. A garnélákat húzzuk nyársra és olajozzuk, sózzuk őket is.
  6. Tegyük fel a garnélákat is sülni, nagyjából 5 percre. Ennyi elég is, hogy szép rózsaszínűre piruljanak.
  7. Közben vágjuk fel a paradicsomot, az uborkát, a salátát és a paprikát és tegyük őket egy nagyobb tálba. (Ha szeretjük a sült paprikát, akkor azt is feltehetjük 2-3 percre a grillre, a felvágás előtt.)
  8. Adjuk a zöldségekhez a grillezett garnélát, majd a csövekről levágott kukoricát is.
  9. Végül locsoljuk meg a salátaöntettel és még azonnal kínáljuk.