- írta: Vezse Roland
A joghurt, a sör és a citrusos aromák tökéletes harmóniában állnak a garnélával, ami szaftos és szerencsére gyorsan és egyszerűen készül!
Sörben pácolt garnéla joghurtos öntettel
írta: Broil King Magyarország
Hozzávalók:
- 450 g garnéla
- 3 cm gyömbér
- 560 ml citromos radler sör
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek méz
- 1 ek mustár
- 60 ml olívaolaj
- 210 g görög joghurt
- 2 ek koriander zöldje
- 1 db narancs héja
- 2 ek só
- 1 ek bors
Elkészítés:
- Egy tálkában keverjünk össze fél liter sört egy evőkanál sóval, borssal.
- Adjuk hozzá a méz felét, a mustárt és az apróra vágott (vagy reszelt) gyömbért és fokhagymát. Végül pedig az olajat. Alaposan keverjük össze.
- A garnélákat tisztítsuk meg (a tápcsatornát vegyük ki, de a páncél maradhat, mert úgy kevésbé szárad ki a grillen) és pácoljuk be őket az elkészített marinádba. Pihentessük 4 órát.
- Amíg pihen a garnéla, állítsuk össze a joghurtos szószt is. Ehhez a görög joghurtot keverjük el a maradék sörrel. Adjuk hozzá a mézet, narancs reszelt héját, az apróra vágott koriandert és a maradék sót, borsot. Tegyük hűtőbe a tálalásig.
- Sütés előtt melegítsük elő a grillt 200°C-ra.
- A rácsokat kenjük le egy kevés olajjal, majd tegyük fel a pácból kivett rákokat a grillre.
- Oldalanként 2-3 perc alatt süssük szép rózsaszínűre.
- A grillről levéve szedjük a garnélákat egy tálra és a joghurtos öntettel meglocsolva kínáljuk!